Bogosluženje u Banjaluci i u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosluženje u Banjaluci i u Sarajevu

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernje bogosluženje služio je episkop banjalučki Jefrem, a bogosluženju je prisustvovao veliki broj vernika.

Vladika Jefrem je poručio da je tajna ovog praznika velika i da samo verski prosvećeni mogu da shvate značaj događaja koji on najavljuje, a to je dolazak Mesije, prenela je RTRS.

On je podsetio na reči božićnog pozdrava koje govore o miru, ali kojeg danas u svetu nema dovoljno.

Bogosluženju je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je poželeo pravoslavnim vernicima da sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Božić proslave u miru, sreći i spokojstvu, i sa porodicama na okupu.

"U tom uverenju, večeras šaljem poruku ljubavi svim ljudima u Republici Srpskoj, kako onima koji slave Božić, tako i onima koji slave neke druge verske praznike, i svima želim mir, sreću i spokojstvo", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je dodao da Srpska i ove godine dočekuje Božić sa verom da će biti bolje, da će svi ostvariti bolje rezultate i s više ljubavi i tolerancije moći da se suoče sa izazovima koji nisu nimalo laki.

"Upravo odgovori na te izazove i strategije koje su nam potrebne traže okupljanje i sabornost svih, kako bismo u teškim vremenima mogli iz svega toga da izađemo na najbolji način", poručio je Dodik.

Veliki broj vernika okupio se večeras u Staroj pravoslavnoj crkvi na Baščaršiji u Sarajevu kako bi obeležili Badnje veče uoči sutrašnjeg najradosnijeg praznika rođenja Isusa Hrista - Božića, preneli su mediji u BiH.

Službu bdenja predvodio je sarajevski paroh Vanja Jovanović, nakon čega je usledilo tradicionalno paljenje badnjaka, u čemu su pomogli brojni vernici, prenela je agencija Fena.

U ovoj staroj crkvi večeras će biti održana i ponoćna liturgija, dok će sutra jutarnju Božićnu liturgiju u Sabornoj crkvi služiti episkop Zahumsko-hercegovački i primorski vladika Grigorije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.