Bogdanović osvojila zlatnu medalju na juniorskom EP

Izvor: Studio B, 27.Sep.2013, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović osvojila zlatnu medalju na juniorskom EP

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma na juniorskom prvenstvu Evrope Portugaliji.

Kako je preneo njen klub, beogradski Galeb, Tijana je redom pobedila Turkinju Zehru Dosučukur (17:9), Britanku Bet Vortington (17:6) i Poljakinju Patriciju Adamkijevič (4:0), da bi u finalu bila bolja od Francuskinje Sare Adidu sa 13:9 i osvojila prvo juniorsko evropsko zlato za Srbiju.

 

Trener Bogdanovićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i trener olimpijske šampionke iz Londona Milice Mandić, Dragan Jović, rekao je da je prezadovoljan rezultatom i zahvalan svima koji su pružili podršku.

"Jako me raduje ovaj rezultat, jer pokazuje da Milica Mandić ima naslednike, što znači da će tekvondo još dugo da donosi dobre rezultate", istakao je Jović.

 

Bogdanovićeva je u proteklih godinu i po dana na 14 turnira osvojila 13 medalja i 12 zlata. Evropska titula je kruna dosadašnjeg rada, ali se mlada takmičarka Srbije nada da će biti još mnogo prilika za slavlje.

"Ovo je naše prvo zlato u juniorskoj konkurenciji. Nadam se da će povući i ostale naše takmičare da osvojimo još koju medalju. Trener i stručni tim su mi mnogo pomogli da se popnem na najviše postolje. Sada su predamnom olimpijske kvalifikacije za mlade na kojima želim da se kvalfikujem, pa da u manjem obimu ponovim Miličin rezultat. Ona je moj idol i želim da je sledim", rekla je Bogdanovićeva.

 

Osim Tijane, u ženskom timu Srbije na prvenstvu Evrope su Marija Vučetić (do 49 kg), Iris Jović-Vujaković (do 52 kg), Marija Milovanović (do 55 kg), Marija Perišić (do 59 kg), Milica Tasić (do 63 kg) i Irena Nedeljković (do 68 kg), a muškom timu Araš Tohidi (do 48 kg), Uroš Dejanović (do 51 kg), Mihajlo Manić (do 55 kg), Miodrag Vićentić (do 59 kg), Miloš Šućur (do 63 kg), Dejan Tomić (do 68 kg), Igor Glišin (do 73 kg) i Aleksandar Đorić (do 78 kg).

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.