Bivši košarkaš Zvezde pojačao Cedevita Olimpiju

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 15:28

Bivši košarkaš Zvezde pojačao Cedevita Olimpiju

Nikola Radičević novi je plejmejker Cedevita Olimpija, saopštio je klub iz Ljubljane.

Radičević u ABA ligu dolazi nakon što je prethodnu sezonu 2022/23 proveo u Bilbau.

Srpski košarkaš već je stigao u Ljubljani, gde će se što pre priključiti treninzima Zmajeva.



"Veoma sam srećan što sam postao deo tima i organizacije u Cedeviti Olimpiji. Drago mi je što sam deo novog projekta koji je počeo dolaskom novog trenera i sportskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktora. Jedva čekam da se pridružim saigračima. Nadam se da ćemo dobro uklopiti, igrati lepu košarku, kojom želimo da ostvarimo takmičarske ciljeve, a da će navijači uživati u našoj igri“, r
ekao je Nikola Radičević na potpisivanju ugovora.

Prošle godine na 10 utakmica u FIBA Ligi šampiona imao je prosek od 5,2 poena, 3,2 asistencije i 0,9 skokova po utakmici.

Sa druge strane u ACB ligi, odigrao je 28 utakmica i prosečno je beležio je 6,2 poena, 3,1 asistenciju i 1,5 skokova.

Radičević je karijeru započeo u redovima beogradskog Partizana, a potom je 2012. godine prešao u Sevilju. Potom je 2017. godine došao u Crvenu zvezdu, koju je početkom 2018. godine napustio i poptisao za Gran Kanariju. Igrao je još za Trento, Promiteas i Lijetkabelis.

Radičević je nastupao i za reprezentaciju Srbije u mlađim kategorijama. Sa reprezentacijom do 18 godina osvojio je srebrnu medalju 2011. i bronzanu medalju 2012. na Evropskom prvenstvu. Godine 2009. osvojio je bronzu sa reprezentacijom do 16 godina na Evropskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.