Bivši jugoslovenski velikan izbačen iz Evrope

Izvor: B92, 27.Jun.2020, 08:13

Bivši jugoslovenski velikan izbačen iz Evrope

U savremenom fudbalu više ni titula šampiona države nije garancija za izlazak na evroscenu.

To je najbolje na svojoj koži osetio Vardar iz Skoplja, koji neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno uopšte neće izaći u Evropu zbog finansijskih dugova.

Klub koji je nekada igrao važnu ulogu u jugoslovenskom fudbalu i osvojio Kup nije dobio licencu Fudbalskog saveza Severne Makedonije.

Umesto njega u kvalifikacije za elitno takmičenje će viceprvak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sileks, koji je završio s 10 bodova manje od Vardara u trenutku prekida tamošnjeg prvenstva.

Naknadno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope dobio je Škupi i ići će zajedno sa Škendijom i Renovom.

I sve to posle odluka Upravnog odbora FS Severne Makedonije.

"Iako je bio prvoplasiran Vardar nije dobio priliku da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona jer nije dobio licencu. Vardar ne može da iskoristi pravo koje mu pripada kao šampionu", navodi se u saopštenju Saveza.

Težak udarac za Vardar, koji je bio predstavnik Jugoslavije 1987. godine u najjačem evropskom takmičenju posle "Šajberove titule".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.