Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 14:03

Birmančević o transferu u Malme: Stepenik više, biću oslonac tima

"U Čukaričkom sam stekao prijateljstva za ceo život", poručuje 23-godišnje levo krilo u oproštajnom intervjuu.

Pobedu Čukaričkog nad Metalcem 2:0, Veljko Birmančević odgledao je sa klupe za rezerve. Novi fudbaler Malmea u oproštajnom intervjuu za klupski sajt oprostio se od doskorašnjih saigrača i kreće put Švedske.

"Navikao sam da budem starter, da igram od početka meča, tako da mi je bilo vrlo čudno da budem na klupi. Ali, naravno radovao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sam se golovima, potom i pobedi Čukaričkog. U međuvremenu, potpisao sam za Malme, a moj bivši tim se popeo na treće mesto. Tu ih ostavljam, sa lepom zalihom za Evropu. Klubu pre svega želim da ostvari svoje ambicije i izbori se za kvalifikacije za Ligu Konfederacija", izjavio je 23-godišnji krilni napadač.

Uspesima Brđana u tekućoj sezoni doprineo je sa devet golova, što ga je i preporučilo Šveđanima.

"Najviše je presudilo to što me je Malme baš želeo i to kao igrača koji bi bio jedan od oslonaca tima. Ovo će biti moj prvi inostrani angažman, a izabrao sam klub sa velikom tradicijom, jedan od najvećih u Skandinaviji. Klub koji je osvojio mnoštvo trofeja, iznedrio jednog Zlatana Ibrahimovića", podseća Birmančević.

Sa novim saigračima igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali pre toga, 10. aprila počinje šampionat Švedske.

"To će biti veliki izazov, drago mi je da ću se na tom nivou oprobati i na evropskoj sceni. Već sam igrao sa Čukaričkim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ovo je sada stepenik više. Voleo bih da se sa Malmeom plasiram u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, bilo da je to Liga šampiona ili Liga Evrope, dok Čukaričkom želim plasman u grupnu fazu Lige Konfederacija".

O periodu provedenom na Banovom brdu, Birmančević ima samo lepe reči.

"Proveo sam tu dve i po godine, prvu na pozajmici, potom sam postao igrač Čukaričkog. Pamtiću mnoge stvari, ali pre svega moram da istaknem da sam stekao prijateljstva za čitav život. To je vrednije od svega i najbitnije iz tog čitavog perioda. Što se tiče igara, najbolji period je bio od dolaska trenera Đorđevića, postigao sam 11 golova, imao dosta asistencija, klub je imao prilično dobar skor. To su prepoznali i inostrani klubovi, pa je usledio i odlazak u Švedsku. Smatram da sam ostavio trag u Čukaričkom i vrlo mi je drago zbog toga", istakao je Birmančević.

Iz dresa Čukaričkog Birmančević je stigao i do seniorske reprezentacije Srbije.

"Bio sam ranije standardan u mladoj reprezentaciji Srbije, a potom sam dobio poziv za nacionlanu selekciju u duelima protiv Dominikanske republike i Paname. Jeste to bila B selekcija, ali i veliki korak u karijeri za mene. Od kad sam počeo da se bavim fudbalom, najveći cilj je bio dres reprezentacije Srbije. U Čukaričkom sam skrenuo pažnju na sebe, nadam se da bih iz Malmea mogao i do dresa reprezentacije Srbije", priželjkuje.

Za kraj, kako to biva, poželeo je sreću doskorašnjim saigračima.

"Klub se oslanja na mlade igrače, ništa se u Čukaričkom ne dešava preko noći i preko reda. Smatram da nisam požurio u inostranstvo, nisam previše mlad, a u najboljim sam godinama. Sa druge strane, u klubu je mnoštvo mladih igrača, pa i na poziciji na kojoj sam igrao. Momci su vrlo talentovani, ali treba pre svega da shvate da moraju da se bore i treniraju, da uvek daju maksimum, pa će sve doći na svoje", savetovao je Birmančević, koji je za Čukarički odigrao 83 utakmice, postigao je 15 golova, a 16 puta je bio asistent.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

MOŽE LI STOPAMA IBRAHIMOVIĆA? Srpski fudbaler zadovoljan transferom karijere

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021

Veliki izazov...- Čukaričkom želim da ostvari svoje ambicije i izbori se za kvalifikacije za Ligu Konfederacija - izjavio je bivši fudbaler tog tima Veljko Birmančević...Birmančević je potpisao ugovor sa prvakom Švedske ekipom Malmea, a pobedu svog sada već bivšeg tima protiv Metalca (2:0),...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.