Birhof dao predlog za novi format takmičenja u Ligi nacija

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 12:03

Birhof dao predlog za novi format takmičenja u Ligi nacija

Direktor Nemačkog fudbalskog saveza Oliver Birhof predložio je da se Liga nacija igra u obliku turnira koji bi se organizovao na neutralnom terenu. Bivši nemački reprezentativac je za domaćina predložio svoju zemlju koja ima veliko iskustvo u organizaciji takvih takmičenja.
Pandemija koronavirusa blokirala je sve sportske događaje na gotovo tri meseca, velika sportska takmičenja odložena su ili otkazana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je izazvalo probleme i gužvu u kalendarima njihovog budućeg održavanja jer su mnoga prebačena i u narednu godinu.

Oliver Birhof je dao predlog za razrešavanje tog problema sa organizacijom Lige nacija tako što bi se promenio format takmičenja.
Umesto da, kao do sada, reprezentacija igra sa svakom kod kuće i u gostima, Birhof je predložio da se utakmice odigraju u obliku turnira na neutralnom terenu.
U prilog ovom rešenju naveo je niz razloga, od toga da se fudbaleri tako ne bi umarali nepotrebnim putovanjima, a i kontrola ekipa zbog koronavirusa bi bila lakša, do toga da bi nacionalni fudbalski savezi pristali na ovakav format takmičenja jer se očekuje da do jeseni gledaoci neće moći sa tribina da prate utakmice. 
Kao domaćina tog turnirskog formata Lige nacija Birhof je predložio svoju zemlju koja ima veliko iskustvo u organizaciji takvih takmičenja. 
„Format turnira bi bio dobra alternativa. Imamo potrebno znanje i odlični smo organizatori što smo već dokazali. Ako bismo tako pomogli Evropskoj fudbalskoj federaciji, mi smo spremni.", izjavio je Birhof za tamošnje medije.
Evropska fudbalska unija odlučila je da suspenduje junske baraž utakmice baraža Lige nacija, među kojima je i duel Norveške i Srbije.
Fudbalska repereznatcija Srbije je u drugom izdanju Lige nacija u grupi B3 sa Mađarskom, Turskom i Rusijom, a takmičenje je trebalo da otvori 3. septembra gostovanjem u Rusiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.