Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 00:10

Betis pred kapijom Lige Evrope: Robles sve odbranio, presudile Pelegrinijeve izmene (VIDEO)

U Sevilji savladana Osasuna – 1:0

Možda bi Ante Budimir pogodio. Kao što je bio precizan pre osam dana protiv Granade. Ili ranije na mečevima sa Valjadolidom i Atletikom Madridom. No, kako je hrvatski napadač povređen, već godinu dana odsutan Ćimi Avilja, a zbog suspenzija, bolesti ili poreda nedostaje joj još šest igrača – među njima i naš Darko Brašanac – Osasuna nije mogla do gola u Sevilji. Kad se ispromašivala kažnjena je, pa je Betis >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobedom u završnoj utakmici 21. kola skočio na sedmu poziciju na tabeli Primere i istakao kandidaturu za plasman u Ligu Evrope – 1:0.

Ukupno 11 od potencijalnih 15 bodova osvojio je tim Manuela Pelegrinija u poslednjih pet rundi. Podigao se baš u periodu kad se Serhio Kanales vratio na teren posle povrede, ali u duelu sa gostima im Pamplone nije htelo nekada veliku nadu španskog fudbala uprkos jubilarnom 100. meču u La Ligi, zbog čega je domaćin morao da se osloni na trenerski njih čileanskog trenera. U trenucima dok se Betis mučio da razvije smislenu akciju Pelegrini je najpre u igru uveo Borhu Iglesijasa, nešto kasnije Kristijana Telja, a dvojica rezervista 11 minuta pre kraja kreirala brzopotezni napad završen rutinskom egzekucijom Iglesijasa.

Njegov tek drugi prvenstveni pogodak ove sezone. Dva je dao u trijumfu nad Sosijedadom u Kupu kralja prošle sedmice, nagovestivši da se i sam diže. Baš kao i ceo tim zeleno-belih, trenutno samo dva koraka iza tima iz San Sebastijana, koji drži poslednju kartu za plasman u evropske kupove.

Do kraja ima dosta, tek je počeo drugi deo sezone, ali za Betis je važno da je pobedio i kad je nadigran. Pogotovo u prvom poluvremenu. Osasuna ga je nadivisila, samo gol nije dala. Iako ga je zalsužila. Triput je iz izglednih pozicija pucao Džonatan Kaljeri, jednom Ruben Garsija, imao je Arasaetin tim dovoljno situacija da zatrese mrežu, ne i spretnog realizatora. Jer, među stativama kluba sa stadiona „Benito Viljamarin“ stajao je Žoel Robles, sposoban da ukroti sve što ka njemu leti. Stekao se utisak da bi Robles goluba ili vrapca prizemljivo, kamoli lopte koje su mu upućivali fudbaleri Osasne.

I, kako to obično biva, ko ne iskorisrti svoje šanse, biva kažnjen.

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Valjadolid - Ueska 1:3 (0:1)

/Toni 90+3 - Mir 37, 50, 57/

Subota

Eibar - Sevilja 0:2 (0:2)

/Okampos 28 pen, Đordan 55/

Real Madrid - Levante 1:2 (1:1)

/Asensio 13 - Morales 32, Rođer 78/

Valensija - Elče 1:0 (1:0)

/Vas 22/

Viljareal - Real Sosijedad 1:1 (1:0)

/Pareho 3 - Isak 90+3/

Nedelja

Hetafe - Alaves 0:0

Kadiz – Atletiko Madrid 2:4 (1:2)

/Negredo 35, 71 – Suarez 28, 50 pen, Saul 44, Koke 88/

Granada - Selta 0:0

Barselona – Bilbao 2:1 (1:0)

/Mesi 20, Grizman 75 – Alba 49 ag/

Ponedeljak

Betis – Osasuna 1:0 (0:0)

/Borha Iglesijas 79/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.