Benzema tužio ministra zbog Muslimanskog bratstva

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 15:33

Benzema tužio ministra zbog "Muslimanskog bratstva"

Francuski fudbaler Karim Benzema tužio je ministra unutrašnjih poslova svoje zemlje zbog izjava da je fudbaler povezan sa "Muslimanskom bratstvom".

Ministar Žerald Darman izjavio je u oktobru prošle godine da Benzema "ima vezu" sa ozloglašenom sunitskom muslimanskom islamističkom grupom.

Fudbaler je to shvatio kao uvredu časti i kaljanje reputacije pa je rešio da "presavije tabak".

Organizacija "Muslimansko bratstvo" je zabranjena u nekoliko zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući Egipat, Rusiju i Saudijsku Arabiju.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske je govorio o Benzemi jer je fudbaler pre toga pružio podršku narodu Gaze porukom "ponovo žrtve nepravednog bombardovanja kojeg nisu pošteđena žene i deca".

Komentarišući da Benzema nije takvu poruku dao posle napada Hamasa na Izraelce, Darman je rekao da je fudbaler "dobro poznat po svojim vezama sa Muslimanskim bratstvom".

"Mi se ovde borimo protv hidre koja se zove Muslimansko bratstvo jer oni prave atmosferu džihadizma", poručio je Darman.

Benzema je demantovao te izjave vrlo brzo a odlučio je i da pokrene tužbu, sastavljenu na 92 strane, protiv ministra.

U samoj tužbi, u koju su francuski mediji imali uvid, Benzema je kategorički negirao da ima bilo kakev veze sa organizacijom "Muslimansko bratstvo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.