Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.01.2024.

11:06

Benzema tužio ministra zbog "Muslimanskog bratstva"

Francuski fudbaler Karim Benzema tužio je ministra unutrašnjih poslova svoje zemlje zbog izjava da je fudbaler povezan sa "Muslimanskom bratstvom".

Izvor: B92

Autor:B92

Benzema tužio ministra zbog
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Ministar Žerald Darman izjavio je u oktobru prošle godine da Benzema "ima vezu" sa ozloglašenom sunitskom muslimanskom islamističkom grupom.

Fudbaler je to shvatio kao uvredu časti i kaljanje reputacije pa je rešio da "presavije tabak".

Organizacija "Muslimansko bratstvo" je zabranjena u nekoliko zemalja, uključujući Egipat, Rusiju i Saudijsku Arabiju.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske je govorio o Benzemi jer je fudbaler pre toga pružio podršku narodu Gaze porukom "ponovo žrtve nepravednog bombardovanja kojeg nisu pošteđena žene i deca".

Komentarišući da Benzema nije takvu poruku dao posle napada Hamasa na Izraelce, Darman je rekao da je fudbaler "dobro poznat po svojim vezama sa Muslimanskim bratstvom".

"Mi se ovde borimo protv hidre koja se zove Muslimansko bratstvo jer oni prave atmosferu džihadizma", poručio je Darman.

Benzema je demantovao te izjave vrlo brzo a odlučio je i da pokrene tužbu, sastavljenu na 92 strane, protiv ministra.

U samoj tužbi, u koju su francuski mediji imali uvid, Benzema je kategorički negirao da ima bilo kakev veze sa organizacijom "Muslimansko bratstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu