Benitez da vodi i Njukasl i Španiju

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benitez da vodi i Njukasl i Španiju

"Ako imate dobre pomoćnike i podršku, možete bez problema uspešno da radite dva posla u isto vreme. Ovaj klub ne sme da izgubi idealnog trenera kao što je Rafa", smatra Džon Karver

Čelnici Njukasla mogli bi da ubede Rafaela Benteza da ostane na Sent Džejms Parku i sledeće sezone čak i ako tokom leta postane selektor Španije.

Bivši trener Real Madrida u martu je potpisao trogodišnji ugovor, sa klauzulom o raskidu u slučaju eliminicaje Svraka na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone iz Premijer lige, a aktuelni selektor Španije Visente del Boske, već je najavio da se povlači posle Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Džon Karver, menadžer koji je prošle sezone u završnici sačuvao Njukasl u eliti, smatra da bi Španac mogao komotno da obavlja obe funkcije i u klubu i u reprezentaciji.

„Ne mogu da zamislim bolje mesto za njega od Njukasla. Radio je u Liverpulu, što znači da razume šta znače strastveni navijači, i zato je ovaj posao velika šansa za njega. Mislim da bi u klubu čak mogli da mu dopuste da povremeno vodi reprezentaciju Španije i mislim da o tome razmišljaju ozbiljno. Da ja vodim taj klub, učinio bih sve da zadržim Beniteza i napravim veliki rezultat uz njegovu pomoć“, istakao je Karver.

Engleski stručnjak je uveren da bi ova zanimljiva kombinacija dva posla uspela.

"Ako imate dobre pomoćnike i podršku, možete bez problema uspešno da radite dva posla u isto vreme. Obično, kada je reprezentativna pauza nemate skoro nijednog igrača na treninzima. Sećam se da su i od Bobija Robson tražili da vodi i reprezentaciju Engleske, kada je trenirao Njukasl, ali mu klub to nije dozvolio. Bobi je to želeo, jer je verovao svojim asistentima u stručnom štabu, koji su mogli da vode tim uspešno i bez njega. Zato smatram da bi za Njuksal bila najbolja stvar da dozvoli Rafi da vodi i Španiju, jer ne smeju da izgube tako idealnog trenera na kraju sezone", zaključio je Karver.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.