Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2021, 19:29

Bazel dva puta gubio i osvojio Kazahstan, prvo mesto mu je nadohvat ruke (VIDEO)

Kairat nije izdržao

Iako Kairatu pobeda nije mnogo značila jer je eliminisan dva kola pre kraja grupe H u Ligi konferencija, kazahstanski predstavnik je dao sve od sebe da zaustavi Bazel, dva puta vodio ali je na kraju poklekao – 2:3.

Bazel je preokretom u Almatiju napravio veliku stvar za sebe ali i za švajcarski fudbal i nacionalni koeficijent. Gosti su pobedom preuzeli čelo tabele i bez obzira šta Karabag uradi večeras protiv Omonije, imaće šansu da u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kolu na svom terenu baš protiv Karabaga overe prvo mesto u grupi. Što znači i da preskaču plej-of i da idu direktno u osminu finala...

Kairat je poveo golom brazilskog veterana Vagnera Lava sa peterca u 23. minutu ali su gosti uspeli da izjednače golom Artura Kabrala iz penala na isteku prvog poluvremena.

Jermenski reprezentativac Hovhanišjan je ušao u igru u 55. minutu i minut kas nije opet doveo Kairat u vođstvo posle serije grešaka Bazelove poslednje linije. Ipak, ni ovo vođstvo nije bilo dovoljno domaćem timu...

Edon Zegrova je fantastičnim udarcem sa 25 metara postigao evrogol za izjednačenje u 69. minutu da bi četiri minuta kasnije iskusni Pajtim Kasami pogodio za pobedu i preokret.

Velika je ovo pobeda i za švajcarski nacionalni koeficijent na UEFA rang listi. Pored bodova koje je Bazel osvojio samom pobedom, na pragu je da osvoji prvo mesto u grupi i donese dodatne bonus bodove.

GRUPA H

Kairat - Bazel 2:3 (1:1)

/Vagner Lav 23, Hovhanisjan 56 - Kabral 45 penal, Zegrova 69, Kasami 73/

18.45: (1,55) Karabag (4,00) Omonija (7,50)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.