Batak: Napadački i po tri boda, Evropa i dalje glavni cilj

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 23:31

Batak: Napadački i po tri boda, Evropa i dalje glavni cilj

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak najavio je da će njegova ekipa u predstojećem meču Superlige Srbije protiv Voždovca igrati ofanzivno.

On je, takođe, istakao da je plasman u Evropu i dalje glavni cilj.

"Spremamo se za sutrašnju utakmicu, imali smo trening oporavka i ne baš mnogo vremena da se pripremamo. U Kragujevcu smo očekivali sva tri boda, na kraju uzeli bod i nakon svega viđenog i povreda i nekih situacija koje smo imali, pripremamo se za novu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bitnu utakmicu. Videćemo na koga možemo da računamo...", rekao je Batak, prenosi klub.

Nakon remija u Kragujevcu sa Radničkim 1923, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Voždovca, u utakmici 33. kola Super lige Srbije.

"U goste nam dolazi ekipa koja je u poslednjem kolu pobedila na nezgodnom gostovanju u Novom Pazaru. Maksimalno smo posvećeni, pripremamo se isto za svakog protivnika i pokušaćemo da nadoknadimo ta dva boda iz prethodne utakmice. Želimo da osvojimo tri boda pred te poslednje utakmice gde nas na papiru čekaju teži protivnici", rekao je Batak.

"U Kragujevcu smo od početka želeli da budemo ofanzivni, da budemo predodrđeni za pobedu i nakon tog prvog gola, kada smo se vratili u meč, imali smo četiri-pet stopostotnih šansi, što je upravo bila slika te formacije sa dvojicom napadača. Videćemo sutra u zavisnosti od toga ko bude spreman, ali svakako da ćemo igrati na pobedu i ofanzivno", dodao je trener Vojvodine.

On nije mogao da potvrdi stepene povreda igrača, ali je naveo da će sve biti jasnije na popodnevnom treningu.

"Do popodnevnog treninga nećemo ništa znati. Doktor je bio sa svim igračima na snimanjima, uz Vitasa i Čumića, Uroš Nikolić je vukao povredu od Novog Pazara, ali svi oni su želeli da budu tu i da pomognu", rekao je Batak. Novosadski tim je trenutno peti na tabeli domaćeg šampionata sa 58 bodova, dok je Voždovac sedmi sa 45 bodova.

"Ako uzmemo u obzir sve okolnosti, uspeh bi bio izlazak u Evropu. Mi sa pete pozicije hoćemo da vrebamo što veći plasman i da u četvrtak pokušamo da uđemo u polufinale Kupa Srbije, a ako bog da, onda da tražimo i put do finala. Ipak, kao što sam rekao kada sam došao, izlazak u Evropu je glavni cilj", istakao je Batak.

Utakmica Vojvodina – Voždovac na programu je u subotu od 19.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.