Baskija dočekala Barsu na nož: Bilbao pobedio uz majstorije, tuču, crvene kartone, nedosuđene penale... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jan.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskija dočekala Barsu na nož: Bilbao pobedio uz majstorije, tuču, crvene kartone, nedosuđene penale... (VIDEO)

Strašan meč na San Mamesu i kapital Atletika pred revanš na Kamp Nou

Atletik Bilbao je imao 2:0 posle nepunih pola sata igre, mirisalo je na debakl Barse kada ih je Bilbao razneo sa 4:0 u Superkupu Španije pre godinu i po dana, ali je ipak završeno 2:1 za baskijski tim što i nije veliki kapital pred revanš meč osmijne finala Kupa kralja na Kamp Nou...

Barsa je zaista bila u nokdaunu u prvom poluvremenu. Kao i uvek, Katalonci su imali vatren doček na San Mamesu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Grmelo je na tribinama, a prštalo na terenu. Sudija Borbaljan je u par navrata pogubio konce, a gosti su žestoko protestovali zbog nešto grublje igre domaćih...

Neuništivi Aduriz je u 25. minutu načeo Katalonce pošto je povukao kontru, a onda na drugoj stativi sačekao centaršut Raula Garsije. Samo tri minuta kasnije Aduriz je majstorski petom proigrao Injakija Vilijamsa koji je zavario volej u mrežu Barse i San Mames je proključao!

Atletik je na poluvreme otišao sa velikih 2:0, ali su besni gosti sipali munje i gromove na sudiju Borbaljana. Tražili su penal posle duela Iraizoza i Pikea u 19. minutu, a tražili su i penal zbog duel Ečeite i Nejmara u 45. minutu. Za ovaj prvi slučaj, možda i nisu bili u pravu, ali za drugi jesu sigurno. Oštećeni su makar za jedan penal.

Ali to nije bilo sve. Aduric je osim golom i asistencijom, obeležio poluvreme i nesportskim potezom kada je Umtitija udario laktom u grlo, a Francuz se srušio na teren. Izgledalo je prilično ozbiljno, a veteran je  zaslužio crveni za ovo.

Barsi je proradio inat u drugom poluvremenu.  Opkolili su Bilbao sa svih strana i krenuli su napadi u talasima. Mesi je smanjio na početku drugog poluvremena...

Barselona je nastavila sa atacima, a domaći su se branili svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Prvo je Raul Garsija zaradio isključenje u 74. minutu, a potom i Ituraspe u 81. minutu. Bilbao se branio svim silama, Barsa je opkolila gol Iraizoza i u poslednjem napadu čak pogodila stativu posle kornera. Domaći su sačuvali gol prednosti, ali Barsa ima žestok motiv pred revanš.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.