Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 21:08

Barselona se spasila propasti: Igrači pristali na korekciju plata od 122.000.000 evra, plus odloženu isplatu bonusa

Konačno postignut dogovor

Barselona može da odahne, klub se spasio propasti! Posle višemesečne drame oko usklađivanja plata kako bi se izbegao apokaliptični scenario finansijske propasti u ekonomskoj krizi zbog pandemije virusa korona tehnička uprava i zastupnici igrača uspeli su da postignu konačni dogovor oko korekcije plata za sezonu 2020/21 i odlaganje isplata bonusa.

Klub će sprovođenjem ovih mera uspeti da uštedi ukupno 172.000.000 evra, što >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je prema najnovijim procenama dovoljno da se izbegne odlazak u bankrot! U zajedničkom saopštenju kluba i igrača objašnjeno je da je ovim dogovorom korigovana godišnja plata prvog i drugog tima za vrtoglavih 122.000.000 evra, plus je na tri godine odložena planirana isplata bonusa od oko 50.000.000 evropskih novčanica.

Kako je objašnjeno, ovo je dogovor na papiru i sada se čeka njegova ratifikacija u nadležnim institucijama. Iz kluba je saopšteno da će ovaj sporazum, ako bude ratifikovan, biti “dokument od istorijskog značaja kako bi se smanjilo opterećenje klupske kase u teškim vremenima za globalnu ekonomiju“. Takođe, ističe se da su obe strane pokazale veliku želju da se do dogovora dođe, što je više negde protokolarna stvar u ovako delikatnom momentu, pre nego li istinita tvrdnja.

Podsetimo, klupski čelnici, počev od garniture doskorašnjeg predsednika Đosep Marije Bartomeua, pa do tehničke uprave na čelu sa Karlesom Tusketsom na kolenima su molili fudbalere Barselone da prihvate smanjenje, odnosno trenutnu korekciju plata pre nego što bude kasno. Međutim, najveći deo prvotimaca odbijao je da uopšte razgovara na tu temu, prvenstveno zbog svega što je klub prošao u vreme Bartomeuovog predsednikovanja, kada je Barselona doživela finansijski, ali i brodolom ljudstva, jer se oko stadiona Kamp Nou više pričalo o raznim spletkama, pre nego o rezultatima…

U međuvremenu je došlo do podela u svlačionici Barselone, pa su tako Đerar Pike, Frenki de Jong, Klemon Lengle i Mark Andre Ter Štegen. Nedugo zatim interesovanje da potpiše korekciju ugovora pokazao je i Antoan Grizman, ali je najveći otpor takvom dogovoru pravio krug igrača okupljen oko klupske ikone Lionela Mesija. I ptice na grani znaju kroz šta su Barselona i Mesi prošli poslednjih meseci i da svi u klubu ovih dana strepe pred otvaranje januarskog prelaznog roka jer bi Argentinac mogao da pregovara sa svim eventualnim poslodavcima svojevoljno pošto će ući u poslednjih šest meseci ugovora, a odbija da potpiše produžetak. Sve, naravno, zbog načina na koji se Bartomeu ophodio ne samo prema njemu, već i prema Luisu Suarezu koga je praktično u suzama oterao iz Barse u Atletiko Madrid.

Podsetimo, renomirani radio Kadena Kope objavio je početkom meseca podatak da je Barselona u dugovima od preko 820.000.000 evra i da do avgusta naredne godine na naplatu dolazi gotovo polovina tog duga. Odnosno 400.000.000 evra!

Takođe se šuška sve više i o kreditu koji Barselona treba da podigne od poznate investicione banke Goldman Saks u visini od preko 800.000.000 evra za realizaciju megalomanskog projekta Espai Barsa, o čemu je pričao i Bartomeuov prethodnik Đoan Laporta. Taj je projekat, inače, bio Bartomeuovo čedo i ulaznica na predsedničku funkciju, jer je obećao kompletno renoviranje stadiona, podizanje još jednog prstena tribina i postavljanje krova, te potpunu modernizaciju samog objekta, prošienje parkinga, izgradnju još jednog pomoćnog stadiona, ali i kompletnog trening kompleksa koji bi bio pravi Barselonin mali grad u jednom... Ipak, od realizacije istog nije se odmaklo daleko, a sada kada je finansijska kriza udarila jako pitanje je i da li će se i dogoditi u skorijoj budućnosti...

Barselona se samo kratkoročno spasila finansijske propasti i sada se verovatno svi u klubu verovatno nadaju mnogo boljim vremenima u skorijoj budućnosti, odnosno da će se život koliko-toliko vratiti u normalu kako bi izvori prihoda ponovo počeli da donose novac. Barselona se obavezala da ovih 172.000.000 evra praktično isplati svim potpisnicima sporazuma u nekom doglednom periodu. Taj novac, dakle, nije oprošten, već je praktično samo ostavljen Barseloni na upotrebu kako bi se izbegao bankrot.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.