Barselona ima novog Nejmara, 16-godišnjak vodio do pobede

Izvor: RTS, 14.Sep.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona ima novog Nejmara, 16-godišnjak vodio do pobede

Fudbaleri Barselone slavili su u derbi meču četvrtog kola La Lige nad ekipom Valensije sa 5:2.
Barselona ima velikih problema sa povredama, pošto u protokolu za meč sa Valensijom nije bilo Mesija i Dembelea, dok je Suarez dobio priliku u završnici meča.

Svoju šansu da zasija iskoristio je 16-godišnji Ansu Fati, koji je u prvih sedam minuta meča postigao gol i asistirao.
Fati je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << omladinske škole Sevilje prešao u "La Masiju", podmladak Barselone, a u prvi tim je prekomandovan zbog pomenutih povreda Mesija i Dembelea.
Veoma talentovani fudbaler prošlo kolo postao je najmlađi strelac u istoriji "Blaugrane" u La Ligi, a da se ne radi o početničkoj sreći potvrdio je u meču sa Valensijom.
Fati igra na poziciji levog krila, a mnogobrojni mediji i navijači u Španiji počeli su da ga porede sa Nejmarom. Zanimljivo je da je Barselona morala da traži dozvolu njegovih roditelja da igra, jer tako nalažu pravila takmičenja.

Fati je u drugom minutu zatresao mrežu rivala, a u sedmom asistirao za gol De Jonga i tako postao najmlađi fudbaler u istoriji španskog prvenstva koji je postigao gol i asistirao na jednoj utakmici.
Valensija je golom Gameira u 29. minutu smanjila na 2:1, ali je Barselona u drugom poluvremenu uspela da slomi rivala.
Na 3:1 povisio je Pike u 52. minutu, a do kraja meča dva gola postigao je Luis Suarez u 61. i 82. minutu.
Konačnih 5:2 postavio je novi napadač "slepih miševa" Maksimiliano Gomez u sudijskoj nadoknadi. 
Nakon četiri odigrana meča Barselona ima sedam osvojenih bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji, dok je Valensija 15. sa četiri boda. 
U ostalim mečevima Real je savladao Levante sa 3:2, Leganes je na svom stadionu poražen od Viljareala sa 3:0, dok je Sosijedad kao domaćin iznenadio Atletiko Madrid sa 2:0.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa silna i bez Mesija

Izvor: 011vodič.com, 14.Sep.2019

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom terenu Valensiju sa 5:2 u četvrtom kolu La Lige. Katalonci su već od prvog minuta igrali ofanzivno, a već u trećem 16-godišnji Ansu Fati iskoristio je proigravanje Frenkija De Jonga za vođstvo Barselone.. Kvota u kladionici MaxBet na pobedu Eibara protiv...

Nastavak na 011vodič.com...

Španci vrbuju biser iz Barselone

Izvor: Sportske.net, 15.Sep.2019, 22:35

Odluka će biti na samom igraču...Početak sezone u španskoj Primeri obeležio je 16-godišnji Ansu Fati...Momak koji je prošao čuvenu "La Masiju", iznenada je dobio šansu u prvom timu Barselone ove sezone i već oduševljava svojim partijama...Na tri upisana nastupa postigao je dva pogotka, sinoć...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.