Barsa prodaje desetoricu, ali stiže Panter!

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa prodaje desetoricu, ali stiže "Panter"!

Po svemu sudeći već poznat kvartet pojačanja.

Iako je Bertomeu tražio vreme da se analizira poraz, većina stvari je poznata. Valverde će i pored toga što mediji traže njegovu glavu ostati, produžio je ugovor, ključni igrači su uz njega, pa nije realno da Baskijcu ne bude pružena nova šansa.

Barselona će se osloboditi desetorice igrača, pravi se veliki rez u igračkom kadru. Neki koji su bili na pozajmicama poput Murilja i Boatenga, jasno, neće biti otkupljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a klub neće aktivirati klauzulu o produženju ugovora Vermalenu.

Najviše novca od prodaja trebalo bi da donese Kutinjo, mada je iluzorno očekivati da Katalonci vrate uloženo u bivšeg igrača Liverpula. Za njega ima interesovanja, kao i za Umtitija koji je odbio neke ponude, ali biće mu predočeno da na njega ne računaju za sledeću sezonu, pogotovo što stiže De Liht.

Ide i Malkom, da li na pozajmicu sa pravom otkupa, ili će biti prodat, ostaje da vidimo i na toj operaciji Barsa će izgubiti novac. Rakitić se nada novom ugovoru, međutim, u klubu razmišljaju da ga prodaju godinu dana pre isteka sadašnjeg i on bi mogao da promeni sredinu, veliki broj klubova želi sjajnog hrvatskog defanzivca, pre svih Liverpul.

Na kraju, klub će se osloboditi i Rafinje koga su povrede uništile, verovatno će ili na pozajmicu sa pravom otkupa, ili će ga klub prodati, sa eventualnom varijantom da može da otkupi ponovo njegov ugovor. Tražili su previše novca od Intera za ovog univerzalca, sada bi sigurno pristali na 25 miliona evra.

Na kraju Silesen, rezervni golman, on želi da ode, neće više grejati klupu, Barsa nema ništa protiv, ali Holanđanin zavisi od nekih drugih promena širom Evrope. Raspitivali su se PSŽ, Bajern, Junajted ako se ne dogovori sa De Heom, zanimljivo Barsa mu je već našla zamenu.

U pitanju je "Panter", kako u Južnoj Americi zovu sjajnog Farineza, čuvara mreže Venecuele i kolumbijskog Milionarisa. Ima tek 21 godinu, sa 17 je debitovao na Kopa Amerika, odbranio je pre dve godine u kvalifikacijama penal Aleksisu Sančezu, u Karakasu je 670 minuta bio bez primljenog gola.

Dao je i gol na SP za mlade 2017. tada je bio i 507 minuta nesavladan. Venecuela je inače osvojila titulu vicešampiona sveta u Južnoj Koreji, u finalu su poraženi od Engleske.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa se vraća principima i klupa će biti "narandžasta"! Isplivale klauzule, besni na Hrvata!

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2019

Barsa izgleda traži novog trenera, priča se i o dvema klauzulama, jednoj koja znači ogromno pojačanje. Šta je skrivio "Rakita"?..Stvari se prilično brzo razvijaju u Barseloni, klub je blizu odluke da promeni trenera na kraju sezone. Saznaje se da ni sam Valverde nije baš zainteresovan da ostane...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.