Barkli u svađi oko Jokića: Glavni kandidat za MVP; Redži: Ma daj VIDEO

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barkli u svađi oko Jokića: Glavni kandidat za MVP; Redži: Ma daj VIDEO

Čarls Barkli, legendarni američki košarkaš, više puta je ove sezone istakao da navija za Denver Nagetse.

Barkli je prethodne noći upao u svađu s kolega jer je rekao kako je srpski košarkaš Nikola Jokić glavni kandidat i lider u priči za najkorisnijeg igrača u ligi.

Ipak, ta njegova rečenica izazvala je veliko negodovanje među ostalim analitičarima u studiju – Kenija Smita, Redžija Milera i Ernija Džonsona

"Rekao sam vam da sam skroz uz Denver >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nagetse. To sam vam rekao pre mesec dana. Međutim, i ne samo to. 'Džoker' bi trebalo da bude glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige", rekao je Barkli kolegama, međutim oni nisu bili saglasni s njim:

"Ma daj, prestani...", čulo se u studiju, a potom je legendarni Redži Miler rekao:

"Ne može da bude glavni kandidat. Mogao bi da bude u priči za MVP, ali ne i lider... Mogao bih sada da ti navedem pet igrača ispred 'Džokera'", jasan je bio Redži, na šta mu je Barkli kazao:

"Sa najboljim rekordom u NBA i sa svim povredama koje imaju?", upitao je Čarls.

Očigledno da američke legende nisu gledale mnogo Nagetse ove sezone, pošto je Keni Smit krenuo da kaže kako Jokić nema toliki uticaj na igru ekipe iz Kolorada.

"On je sjajan košarkaš i igra dobro. Ali statistički i kada se gleda uticaj na igru...", krenuo je Keni Smit da priča, ali ga je u pola rečenice prekino Sir Barkli.

"Čekaj? On i te kako ima uticaj na igru. Denver ima najbolji skor u ligi, a nedostaju im tri startera!", rekao je ljutito Čarls.

"Ne kažem da nije sjajan igrač", odgovorio mu je Smit.

Barkli je na kraju završio da kako ne vidi razlog zašto košarkaš koji igra u najboljem timu i koji ih pritom predvodi, a da su čak tri startera povređena, ne može da bude MVP.

Jokić ove sezone prosečno beleži 18 poena, 10 skokova i nešto više od sedam asistencija. Pritom je i najbolji kradljivac lopti u ekipi, što znači da Nagetse predvodi u četiri statističke kategorije. Na sve to Denver ima najbolji skor u ligi, a da im ne igraju tri važna igrača.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rasprava Barklija i Milera oko Jokića, ser Čarls tvrdi: Srbin je glavni kandidat za MVP nagradu

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2018

Legendarni NBA košarkaš Čarls Barkli, poznat po direktnim izjavama, rekao je da izuzetno ceni kvalitete Nikole Jokića i istakao da srpski centar u ovom trenutku zaslužuje da bude glavni kandidat za nagradu za najkorisnijeg igrača u ligaškom delu sezone. Gostujući u emisiji na kanalu TNT nekadašnji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.