Izvor: RTS, 04.Dec.2021, 21:29

Bajernu spektakl u Dortmundu i sedmi uzastopni trijumf u "Klasikeru"

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su Borusiju Dortmund 3:2 u spektakularnom "Der Klasikeru", koji je obeležio 14. kolo Bundeslige. Bajern je još jednom trijumfovao na stadionu najvećeg rivala, zaustavio zahuktalu Borusiju i, što je najvažnije, odlepio se na tabeli.
Ekipa Julijana Nagelsmana sada ima 34 boda na čelu tabele, četiri više od Dortmunda, koji je doživeo drugi neuspeh u poslednja četiri susreta.

"Der Klasiker" je potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je opravdao očekivanja jer smo na "Signal Iduna parku" gledali jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem toku sezone, u svim ligama.
Dva nemačka velikana igrala su otvoreno, napadački i bespoštedno jurili sa jednog na drugi kraj terena kako bi postizali golove. Šansa je bilo u izobilju, a prvi pogodak domaćin je postigao već u petom minutu preko Julijana Branta.
Ofanzivni vezista Borusije najbolje se snašao u kaznenom prostoru i sa nekih sedam-osam metara zakucao loptu u gornji desni ugao gola Manuela Nojera.
Žuto-crni tada verovatno nisu bili svesni jednog zanimljivog statističkog podatka, a to je da njihov tim nikada nije pobedio najvećeg rivala kada mu je tresao mrežu u prvih pet minuta – zabeležili su dva remija i čak pet poraza.
Međutim, samo četiri minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:1 posle katastrofalne greške Matsa Humelsa, igrača koji je nosio dres obe ekipe. Humels je najavio očajnu utakmicu i omogućio nekadašnjem saigraču Robertu Levandovskom da nastavi teror u Bundesligi.

Poljski napadač je postigao 15. pogodak od početka šampionata i ubedljivo je prvi strelac lige.
Nešto kasnije velike prilike propustili su Liroj Sane i Kingsli Koman na jednoj, odnosno Erling Braut Holand na drugoj strani. Kazna za promašaj Norvežanina stigla je u samom finišu prvog poluvremena, kada je Koman iskoristio još jednu grešku odbrane rivala, u koju je ponovo bio umešan Humels.
Ipak, nekadašnji "milioneri" odgovorili su već na startu nastavka, kada je Holand ispravio grešku iz prvog dela i prelepim udarcem matirao Nojera.
Nastavljeno je sa otvorenom igrom i u drugom poluvremenu, ponovo su se ređale prilike, ali su viđene i dve nemile scene u kratkom vremenskom periodu. Prvo je Brant morao da napusti teren na nosilima posle sudara glavama sa Dajoom Upamekanom, a umesto njega je ušao Marijus Volf.
Upravo je Volf u sledećem pravom napadu imao šansu, natrčao je na loptu i pogodio u koleno Lukasa Ernandesa, koji je takođe izašao iz igre.

Sudija Feliks Cvajer je u međuvremenu propustio da dosudi očigledan jedanaesterac za Borusiju, nakon faula upravo Ernandesa nad Markom Rojsom, ali istu grešku nije napravio na drugoj strani.
Košmar protiv Bavaraca Humels je kompletirao igranjem rukom u kaznenom prostoru posle kornera i posle gledanja snimka, Cvajer je pokazao na belu tačku. Siguran je još jednom bio Levandovski i gosti su ponovo poveli.
Nezadovoljan takvom situacijom, trener Dortmunda Marko Roze je negodovao i dobio crveni karton, zbog čega morao da finiš susreta vodi sa tribina.
Do kraja nije bilo previše uzbuđenja iako je nadoknada bila punih 10 minuta, Bajern je sačuvao vođstvo i ostvario sedmi uzastopni trijumf protiv Borusije Dortmund.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levandovski kaznio horor veče Humelsa – Bajernu derbi u Dortmundu VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2021

Fudbaleri minhenskog Bajerna slavili su u Dortmundu nad Borusijom 3:2 u derbiju u 14. kolu nemačke Bundeslige...Tragičar meča u Der Klasikeru bio je Mats Humels, bivši štoper Bajerna, a sada vođa odbrane "milionera"...Uspeo je da upropasti odličnu partiju njegovih saigrača nad aktuelnim šampionom,...

Nastavak na B92...

Bajern posle preokreta pobedio Borusiju Dortmund

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2021

Fudbaleri Bajerna pobedili su večeras u gostima Borusiju Dortmund sa 3:2, u 14. kolu nemačke Bundeslige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.