Bajern razneo Hofenhajm, Dortmund ponovo prosuo mleko! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern razneo Hofenhajm, Dortmund ponovo prosuo mleko! (VIDEO)

Meč na Alijanz Areni ostaće upamćen po laganom trijumfu Bavaraca i golčini Marija Gecea. Borusija nije uspela da sačuva dva gola prednosti na gostovanju Padernbornu

Uvek dobri Bajern i uvek raspoložena Borusija iz Dortmunda da sama sebi zagorča život! Nadali su se u Hofenhajmu da mogu da zaprže čorbu nedodirljivoj četi Pepa Gvardiole, ali ponovo se ispostavilo je da je Alijanc Arena za njih prokleta avlija. Bez većih problema Bajern je savladao Hofenhajm sa 4:0, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i povećao prednost na najbližeg pratioca na, čini se, nedostižnih sedam bodova.

Da će Hofenhajm potpisati ekspresnu kapitulaciju nagovestio je retko viđenim golom Mario Gece. Junak finalne utakmice Mundijala je u 23. minutu opalio po lopti sa nekih 30 minuta koja se poput đuleta zarila u rašlje Hofenhajmovog gola... Prednost Bavaraca duplirao je Levandovski posle savršenog centaršuta Robena... Bio je to nagoveštaj devetog poraza Hofenhajama u poslednjih 13 okrašaja sa Bajernom. Na kraju bavarska mašina je ponizila Hofenhajm.

Ponovo se smrklo Jirgenu Klopu i navijačima Borusije. Lavovi koji terorišu rivale u Ligi šampiona nikako da naoštre kandže za domaće bitke.. Posle pobede nad imenjakom iz Mehengladbaha činilo se da će Klopova vojska nastaviti sa pobedničkim maršom, ali bila je to samo nova ilizuja za sve one kojima je žuto-crna boja pri srcu. Na gostovanju Padernobrnu Milionerima ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna da se na Vesfalen vrate sa celim plenom. Golovi Obemejna i Marka Rojsa doneli su ogroman kapital ekipi Jirgena Klopa za koju je svih 90 minuta odigrao Neven Subotić, ali onda se potvrdilo da momci koji terorišu rivale u Ligi šampiona ne mogu da se oslobode zle kobi koja ih prati na domaćoj sceni.

Padernborn je imao tri udaraca u okvir Dortmundovog gola, ali su dva pogodila metu. Dovoljno za buran remi - 2:2. Pored dva gola Borusija bi posle gostovanja Padernobrnu mogla na duže staze da izgubi Marka Rojsa. Sjajni vezista na nosilima je iznet sa terena.

Plesali su Vukovi iz Volfsbruga u prethodnih šest nedelja pobednički ples, redom otpisivali rivale, bližili se klupskom rekordu od deset uzastopnih trijumfa, a onda ih je u Gelzenkirhenu oduvala košava u plavom. Meč na Aufšalke Areni predtvorio se u najcrnji košmar za Volfsburg. Za samo 15 minuta Šalke je postigao tri gola. Dominantnu ulogu u brisanju Volfsburga imao je kamerunski reprezentativac Čupo Moting. Golovima u 10. i 22. minutu nagovestio je epilog, da bi Hrvat Ivica Olića dao ostatku ekipe Volfsburga veštačko disanje pogotkom u 31.minutu.

Nama dobro poznati Danac Bentner je uneo nemir među igrače i navijače Šalkea, ali gosti nisu imali snage za totalni povratak. Jedina pozitvna stvar za Volfsbrug je činjenica da su zahvaljući kiksu Mehengladbaha ostali na drugoj poziciji. Imala je Borusija vođstvo posle prvog poluvremena protiv Ajntrahta, međutim četa iz Frankfurta je kaznila greške porozne odbrane Koltova. Prvo Stender, a potom i Majer su golovima glavom ispisali preokret, koji je Ajntraht pomerio u sredinu tabele.

Važnu pobedu ostvario je Leverkuzen. Mučili su se Aspirini na gostovanju Hanoveru dobrih 45 minuta. Međutim, kada je Kisling otvorio bravu domaćina bilo je jasno da će bodovi putovati Leverkuzen. Bajer je karakterističnim brzim napadima lako dolazio do mat situacija. Hanover je još dobro i prošao...

BUNDESLIGA - 12. KOLO:

Bajern - Hofenhajm 2:0 (2:0)

/Gece 23, Levandovski 40, Roben 82, Rode 87/

Šalke - Volfsburg 3:2 (2:1)

/Čupo Moting 10,22, Fuks 25 - Olić 31, Bentner 72/

Mehengladbah - Frankfurt 1:3 (1:0)

/Nordvejt 5 - Stendera 54, Mejer 57, Inui 72/

Majnc - Frajburg 2:2 (1:1)

/ Bel 88, Diaz 27 - Šmid 30, Mehmedi 58/

Hanover - Leverkuzen 1:3 (0:0)

/Gulesam 60- Kisling 46, Son 58, Belarabi 72/

Paderborn - Borusija Dortmund 2:2 (0:2)

/Saglik 85, Rup 60 - Obemejang 13, Rojs 45/

18.30 Keln - Herta

Nedelja:

15.30 Hamburger - Verder

17.30 Štutgart - Auzburg

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TO JE FUDBAL: U Bundesligi 28 golova na sedam mečeva, Borusija opet prosula mleko, bomba Gecea! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2014

Neverovatan podatak, ali istiniti prosečno je po meču palo četiri pogotka* Šampion Bajern ponovo napunio mrežu protivnika * Milioneri vodili 2:0 na poluvremenu, a onda osvojili samo bod..U Nemačkoj sve po starom, nova pobeda Bajerna i novi kiks Borusije Dortmund. Bavarci su u prvom poluvremenu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Bajern razneo Hofenhajm, Dortmund ponovo prosuo mleko!

Izvor: Press, 22.Nov.2014

Meč na Alijanz Areni ostaće upamćen po laganom trijumfu Bavaraca i golčini Marija Gecea. Borusija nije uspela da sačuva dva gola prednosti na gostovanju Padernbornu . Uvek dobri Bajern i uvek raspoložena Borusija iz Dortmunda...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.