Bundesliga: Bajern odmiče rivalima, golčina Gecea, agonija Dortmunda

Izvor: Sportal.rs, 22.Nov.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesliga: Bajern odmiče rivalima, golčina Gecea, agonija Dortmunda

Fudbalska subota u Nemačkoj završena je baš po volji navijača minhenskog Bajerna, pošto je tim Pepa Gvardiole "kao od šale" savladao Hofenhajm na "Alianc Areni" rezultatom 4:0, a svi najbliži partioci Bavaraca na tabeli, uključujući i Hofenhajm, doživeli su poraze i omogućili prvaku dupli iskorak ka novoj, trećoj uzastopnoj tituli, a 25. ukupno.

Šampion Nemačke tako je posle nepotpunog 12. kola i devete pobede u sezoni (bez poraza) pobegao drugoplasiranom Volfsburgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << sedam bodova, trećeplasiranoj Borusiji iz Mehengladbaha 10, Hanoveru 11...

Bajern je u režiji nekadašnjeg udarnog tandema Borusije Dortmund praktično obezbedio pobedu već u prvom poluvremenu. Nemački junak iz Brazila Mario Gece potvrdio je klasu fenomenalnim pogotkom kojim je "otključao" bravu gostujućeg gola. Raspalio je Gece po lopti sa dvadesetak metara i poslao je pod prečku nemoćnog čuvara mreže Hofenhajma.

Vođstvo Bavaraca u samoj završnici poluvremena duplirao je Robert Levandovski kome je preostalo samo da se pokloni posle idealnog centaršuta Arjena Robena i postigne svoj šesti gol ove sezone, koliko na svom kontu ima i Tomas Miler. Gece je najefikasniji igrač Bajerna sa sedam golova.

I dok Geceu, Levandovskom i Bajernu "cvetaju ruže" Borusija iz Dortmunda nikako da izađe iz "zone sumraka" u kojoj se nalazi od početka sezone u Bundesligi, za raliku od Lige šampiona gde tim Jirgena Klopa ima maksimalan učinak.

Borusija je bila na pragu pobede protiv Paderborna u gostima, druge uzastopne, pošto je imala vođstvo od 2:0 golovima Obamejanga i Rojsa, ali je domaći tim u drugom poluvremenu uspeo da dođe do boda zahvaljujući pogocima Rupa i Saglika, koji je matirao Vajdenfelera u 81. minutu.

Neven Subotić je odigrao čitav meč za gostujući tim, dok je Miloš Jojić u drugom poluvremenu ustupio mesto Marku Rojsu.

Borusija iz Mehengladbaha je pdoživela prvi poraz na svom terenu ove sezone, drugi uzastopni, ali su "koltovi" ipak zadržali treću poziciju koju sada dele sa Leverkuzenom. Ajntraht je priredio malo iznenađenje trijumfom u Mehengladbahu rezultatom 3:1.

Bundesliga, 12. kolo

Bajern - Hofenhajm 4:0

(Gece 23, Levandovski 40, Roben 82, Rode 87)

Hanover - Bajer Leverkuzen 1:3

(Gulselam 60 - Kisling 46, Hong-Min 59, Belarabi 71)

Majnc - Frajburg 2:2

(Diaz 27, Bel 88 - Šmid 30, Mehmedi 58)

Borusija M. - Ajntraht 1:3

(Hotrtevit 5 - Stendera 54, Mejer 75, Inui 74)

Paderborn - Borusija D. 2:2

(Rup 60, Saglik 81 - Obamejang 12, Rojs 45+1)

Šalke - Volfsburg 3:2

(Čupo-Moting 10, 22, Fuks 25 - Olić 37, Benbdtner 74)

Nedelja

Keln - Herta

Hamburger - Verder

Štutgart - Augzburg

(Foto: Beta/AP/Kerstin Joensson)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Bajern razneo Hofenhajm, Dortmund ponovo prosuo mleko! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2014

Meč na Alijanz Areni ostaće upamćen po laganom trijumfu Bavaraca i golčini Marija Gecea. Borusija nije uspela da sačuva dva gola prednosti na gostovanju Padernbornu..Uvek dobri Bajern i uvek raspoložena Borusija iz Dortmunda da sama sebi zagorča život! Nadali su se u Hofenhajmu da mogu da zaprže...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.