Bajern primio tri gola za poluvreme, crta se titula za Borusiju Dortmund!

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 20:34

Bajern primio tri gola za poluvreme, crta se titula za Borusiju Dortmund!

Tri boda sa "Alianc" Arene odneo Lajpcig posle preokreta (3:1) i tako uzdrmao tron Bavarcima.

Junaci preokreta gostiju bili su Konrad Lajmer u 65, Kristofer Nkunku u 76. minutu iz penala i Dominik Soboslaj u 86. takođe iz kaznenog udarca - za nokaut i totalni šok Bavaraca.

Bajern će "prenoćiti" na prvoj poziji Bundesa sa bodom više od Borusije, ali se više ništa neće pitati ukoliko tim Edina Terzića reši to što ima da reši u dve utakmice koje su joj preostale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dortmund igra u nedelju u Augzburgu, pa u poslednjoj rundi na svom terenu dočekuje Majnc i lako bi ishod tog meča mogao da bude uvod u spektakularnu šampionsku proslavu.

Bavarcima je do kraja trke ostao samo još meč sa Kelnom u gostima. Dakle, Tuhelov tim sada može samo da čeka kiks direktnog rivala za titulu i da se nada da će se i desiti.

Kada je reč o Tuhelu, ovaj čovek preživljava košmar na klupi od dolaska u klub.

Posle eliminacije iz Lige šampiona, sada bi lako mogao da ostane i bez trofeja koji su mnogi već videli u vitrinama najmoćnijeg nemačkog kluba. Ipak, previše kriznih momenata koji su se desili ove sezone u klubu, prvenstveno iznenadni otkaz za Nagelsmana, izgleda da su došli na naplatu

Lajpcig je kao retko koji tim ove sezone potukao Bajern na njegovom bunjištu - teško da iko pamti ovakav potop Bajerna za samo 45 minuta.

Bajern je naizgled vladao situacijom posle gola Gnabrija u prvom poluvremenu, delovalo je da može održati konce igre i u nastavku, ali je jedna vrhunska kontra gostiju sve promenila iz korena.

Posle kornera Bajerna, izrodio se kontra udar "Bikova" i naposletku pogodak Lajmera - bio je to uvod u slom poljuljanih Bavaraca.

Penal Nkunkua je potpuno obezglavio domaće igrače, počeli su da gube na čvrstini, pasu, probali su sve, ali su na kraju dobili još jedan udarac u lice - Mađar Soboslaj ih je dotukao iz novog penala i doneo trećeplasiranom timu lige i matematički plasman u Ligu šampiona.

Borusija je na potezu.

Bundesliga, 33. kolo

Petak

Frajburg - Volfzburg 2:0 (0:0)

Ginter 71, Petersen 76

Subota

Herta - Bohum 1:1 (0:0)

Trusar 63 - Šloterbek 94

Hofenhajm - Union Berlin 4:2 (2:1)

Bebu 22, Kramarić 36p, 90, Dabur 99 - Deki 45, Lajduni 95

Šalke - Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:1)

Terode 1, Polter 85 - Kamada 21, Tuta 59

Verder - Keln 1:1 (0:1)

Šmit 73 - Tigs 36

Bajern Minhen - RB Lajpcig 1:3 (1:0)

Gnabri 25 - Lajmer 65, Nkunku 76p, Soboslaj 86p

Nedelja

15.30: Majnc - Štutgart

17:30 Augzburg - Borusija Dortmund

19:30 Bajer Leverkuzen - Borusija Menhengladbah

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.