Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 20:42

Bajern nema para, Roze ne bi da oslabi bivši klub, Liverpulu otvoren put do Nojhausa

Engleski klub već duže vreme prati igre nemačkog veziste i vrlo je zadovoljan viđenim

Velike stvari uradio je Marko Roze sa Menhengladbahom u prethodnih godinu i po dana. Prethodne sezone ga je vratio u Ligu šampiona, ove odveo u nokaut fazu istog, prvi put posle 43. godine, ali je procenio da je vreme za novi iskorak u karijeri. U julu će jednu Borusiju zameniti drugom, preuzeće Dortmund i time verovatno otpočeti egzodus Menhengadbahovih igrača sa Borusija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << parka.

Jer mnogi fudbaleri nemačkog tima su pod Rozeovom trenerskom palicom privukli pažnju velikih evropskih klubova. Alesan Plea je još pre godinu dana navodno bio želja Barselone, nedavno se pisalo i Čelsijevom interesovanju za Jonasa Hofmana, a iz Nemačke stižu vesti koje potvrđuju da Borusija ima još jednu zlatnu koku.

Naime, kako piše dobro obavešteni Bild, u Liverpulu već duže vreme prati igre Florijana Nojhausa i vrlo su zadovoljni onim što su do sada videli. S druge strane, 23-godišnji vezista je nedavno govorio o planovima za budućnost, ističući da je trenutno fokusiran jedino na aktuelnu sezonu, u kojoj ima velike ciljeve sa Menhengladbahu, ali prema informacijama pomenutog nemačkog lista, i te kako je zagrejan za mogućnost da od leta zaigra na Enfildu.

Nojhaus ima ugovor sa Borusijom do leta 2024. godine i u njemu otkupnu klauzulu postavljenu na 40.000.000 evra, što ne bi trebalo da predstavlja problem za još uvek aktuelnog šampiona Engleske. Letos su za nemačkog vezistu interesovanje pokazali Dortmund i Bajern Minhem, ali se u međuvremenu situacija promenila.

Bavarci su odlučili da aktiviraju izlaznu klauzulu Dajota Upamekana (oko 42.000.000 evra), zbog čega će se okrenuti jeftinijim, po mogućnosti besplatnim rešenjima, dok je Dortmund ispao iz trke pošto će od naredne sezone ekipu predvoditi upravo Roze, koji ne želi da slabi svoj bivši tim. Redsima je praktično otvoren put do željenog pojačanja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.