Bajern nema ko da zaustavi, Dortmund siguran

Izvor: RTS, 27.Mar.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern nema ko da zaustavi, Dortmund siguran

Uprkos bledunjavoj igri, Bajern prigrabio pobedu od 2:0 protiv Majnca. Dortmund, takođe, siguran u gostima protiv Hanovera. Menhengladbah ubedljiv protiv Herte.

Fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su u gostima ekipu Majnca sa 2:0 i nezadrživo nastavili ka odbrani titule prvaka Nemačke koja im je, praktično, već u rukama.

Bavarci nisu blistali, ali su u drugom poluvremenu rutinski došli do 24. pobede ove sezone. Majnc je dugo odolevao nastojeći da dođe makar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do boda protiv velikog favorita, međutim, igrao je kalkulantski, što su moćni gosti na kraju kaznili i sa dva brzometna gola osvojili bodove.

Borba za Ligu šampiona, međutim, mnogo je zanimljivija. Borusija Dortmund je u gostima pobedila Hanover sa 3:0 i tako zadržala drugo mesto.

Šalke je kod kuće savladao Braunšvajg sa 3:1 i tako ostao na trećem mestu, sa bodom manje od "milionera". 

U direktnom derbiju začelja, SStutgart je kod kuće pobedio Hamburg sa 1:0 i tako pobegao iz opasne zone, a svog rivala gurnuo tamo, dok su Volfsburg i Augsburg odigrali nerešeno 1:1.

Fudbaleri Borusije Menhengladbah savladali su na domaćem terenu ekipu Herte iz Berlina sa 3:0, u poslednjoj današnjoj utakmici Bundeslige.

Domaćin je izborio važan uspeh i ostao u trci za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pobeda je osigurana već u prvom poluvremenu, kada su postignuta sva tri gola za nedostižnu prednost, a Herta je 10. porazom ove sezone zastala u borbi za gornji deo tabele.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.