Bajern je klasa, Jup pravi dasa - Dortmund unazađen u Klasikeru

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern je klasa, Jup pravi dasa - Dortmund unazađen u Klasikeru

Pitanje je kako će se i kada Borusija oporaviti od ovoga...

Pre samo mesec dana Dortmund je imao pet bodova više od Bajerna i javila se nada da bi dominacija Bavaraca mogla da bude prekinuta ove sezone. A evo večeras, Milioneri na počinak idu sa minus šest u odnosu na novog lidera i koliko ujutru pokopaće sve one snove što su do pre neku noć sanjali. U najvećem meču nemačkog fudbala, popularnom Der Klasikeru, Borusija - Bajern 1:3!

Lako, ubedljivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << superiorno. Jednom rečju - šampionski.

Činjenica da Dortmund nije u formi i da je u velikom padu - vezali pet kikseva, računajući i Ligu šampiona - ne remeti činjenicu da je Jup Hajnkes taktički u potpunosti nadvisio Petera Boša. Bajern možda nije onako ubitačan i direktan kao u njegovom prošlom mandatu, niti lepršav (ili kako bi neki rekli dosadan kao kod Gvardiole), ali je u suštini ono što je jeste - mašina koja melje. Precizna, nemilosrdna, uštimovana do perfekcije. Najprostije rečeno podela je bila sledeća: Dortmundu posed - Bajernu golovi

Ono što je jako važno za Bavarce jeste činjenica da je Hajnkes u prethodna dva-tri meča pronašao dobitnu kombinaciju kada je startnih 11 u pitanju. Nije bilo lutanja kao kod Ančelotija, meč u Glazgovu bio je lagan, a neke od vedeta odmorne za pakao Vestfalena. Jup je konačno vratio Havija Martineza u vezni red, da bude "osigurač", gde ovaj pripada i gde najviše može da pruži, dok je Hames svojim latino dozom fudbalske plemenitosti osvežio udarni trozubac iza Levandovskog.

I upravo je Rodrigez možda i ponajviše zaslužen za rano vođstvo gostiju iz Minhena, pošto je divno primio loptu na grudi, bukvalno je zalepio za sebe, i onda lagodno proigrao Robena koji je tukao neodbranjivo sa 16 metara, u svom stilu.

Borusija ima velikih problema sa zadnjom linijom i oni su, očigledno, nerešivi. Tim koji prima po tri i četiri gola po utakmici, a na evo već devet zaredom bar jednom kapitulira (ako izuzmemo kup sa nižeigašem Magdeburgom), nikako ne može da bude ozbiljan kandidat za titulu. Valjda je sada svima jasno da je Omer Toprak bio zabluda i da to nije kalibar za najviše domete, te da Bartra i Sokratis zajedno imaju manje samopouzdanja od najmlađeg Bavraca - Džošue Kimiha.

Prelaznu ocenu u domaćem sastavu zaslužio je samo Kristijan Pulišić, jedini zbog koga je Hajnkes morao da brine danas. Obamejan - bolje da je ostao kod kuće. Jarmolenko - bolje da se danas nije ni budio. Onu šansu na 1:0 za Bajern morao je da pretvorio u gol... Kagava - jednostavno, precenjen.

Bajern je meč rešio u finišu prvog dela, kada je Roben izbacio Kimiha po boku, ovaj lepo zavrnuo, a lopta posle pete Levandovskog zakačila Vajgla i završila u mreži.

Borusija je ozbiljnije navalila tek u poslednjih desetak minuta, kada je na semaforu uveliko stajalo 0:3. Alaba je smestio tu treću loptu iza leđa Burkija... A tad je već bilo kasno. Lep je bio Bartrin gol za 1:3, ali složiće se svi navijači Dortmunda da bi bilo bolje da ga nije dao, već da zajedno sa kolegama iz odbrane radio svoj posao.

Je l' možemo da proglasimo šampiona?

Ili je ipak rano?

BUNDESLIGA - 11. KOLO

Petak:

Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)

/Rebić 17, Ale 89 - Moizander 25/

Subota:

RB Lajpcig - Hanover 2:1 (0:0)

/Poulsen 70, Verner 86 - Žonatas 56/

Frajburg - Šalke 0:1 (0:0)

/Kaliđuri 62/

Menhengladbah - Majnc 1:1 (0:1)

/Vestergard 67 - Dijalo 19/

Augzburg - Leverkuzen 1:1 (0:0)

/Danso 49 - Foland 47/

Hamburger - Štutgart 3:1 (1:0)

/Ciler 20. autogol, Kostić 65, Arp 69 - Ginček 55. penal/

Dortmund - Bajern 1:3 (0:2)

/Bartra 87 - Roben 17, Levandovski 37, Alaba 67/

Nedelja:

15.30: Keln - Hofenhajm

18.00: Volfzburg - Herta

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.