Izvor: B92, 14.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern: Hašemijan ne ide u Izrael

Napadač minhenskog Bajerna, Iranac Vahid Hašemijan, neće moći sa ekipom da putuje u Tel Aviv na utakmicu Lige šampiona protiv Makabija, saopštio je u ponedeljak predstavnik za štampu Iranske sportske federacije.

"Zakon je potpuno jasan i on zabranjuje svim iranskim drzavljanima da putuju u Izrael. Prema tome, to važi i za sportiste i potpuno je nevažno da li su oni deo tima, ili se takmiče pojedinačno. Svi koji ne budu poštovali zakon, suočiće se sa posledicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ", izjavio je portparol Iranske sportske fedearcije.

Trener Bajerna Feliks Magat pre dva dana je rekao da je Hašemijan taj problem rešio i da je od Fudbalske federacije Irana dobio dozvolu da putuje u Izrael, ali to nije potvrđeno u Teheranu.

Ukoliko bi otputovao u Tel Aviv, Hašemijan bi bio prvi Iranac koji je ušao u Izrael otkako je 1979. godine u Iranu izvedena islamska revolucija, a na vlast došao ajatolah Homeini.

Prema vestima iz fudbalskog kluba Bajern, koje su objavljene takođe u ponedeljak, Hašemijan zaista ne putuje u Izrael, ali je kao razlog navedena povreda leđa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.