Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2004.

10:57

Bajern: Hašemijan ne ide u Izrael

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Napadač minhenskog Bajerna, Iranac Vahid Hašemijan, neće moći sa ekipom da putuje u Tel Aviv na utakmicu Lige šampiona protiv Makabija, saopštio je u ponedeljak predstavnik za štampu Iranske sportske federacije.

"Zakon je potpuno jasan i on zabranjuje svim iranskim drzavljanima da putuju u Izrael. Prema tome, to važi i za sportiste i potpuno je nevažno da li su oni deo tima, ili se takmiče pojedinačno. Svi koji ne budu poštovali zakon, suočiće se sa posledicama", izjavio je portparol Iranske sportske fedearcije.

Trener Bajerna Feliks Magat pre dva dana je rekao da je Hašemijan taj problem rešio i da je od Fudbalske federacije Irana dobio dozvolu da putuje u Izrael, ali to nije potvrđeno u Teheranu.

Ukoliko bi otputovao u Tel Aviv, Hašemijan bi bio prvi Iranac koji je ušao u Izrael otkako je 1979. godine u Iranu izvedena islamska revolucija, a na vlast došao ajatolah Homeini.

Prema vestima iz fudbalskog kluba Bajern, koje su objavljene takođe u ponedeljak, Hašemijan zaista ne putuje u Izrael, ali je kao razlog navedena povreda leđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu