Bacili smo ‘sudoperu‘ na Jokića i opet je imao tripl-dabl VIDEO

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 13:42

"Bacili smo ‘sudoperu‘ na Jokića i opet je imao tripl-dabl" VIDEO

Košarkaši Sakramenta savladali su Denver (123:117), a posle tog susreta se u njihovom taboru osim pobede pričalo o još jednoj temi – Nikoli Jokiću.

Centar Nagetsa je odigrao još jednu sjajnu partiju, upisavši 113. tripl-dabl u karijeri sa 36 poena, 14 asistencija i 13 skokova.

Uprkos tome, njegov tim je ubeležio poraz, a Kingsima je to pošlo za rukom tako što su neutralisali gotovo sve preostale članove ekipe iz Kolorada.

Na drugoj strani je sjajan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio Dieron Foks koji je meč završio sa 26 poena i 16 skokova, a upravo je on među prvima govorio o dvostrukom MVP-ju i "ključu" pobede.

"Jokić je uzastopni MVP sa razlogom. Osvojio je titulu, bio MVP finala sa razlogom. Nikada ga nećete zaustaviti sa jednim igračem, ponekad ni sa čitavim timom. Većina pokušava da od njega napravi poentera, ali on i dalje pronađe način da uključi saigrače, pasom ih ostavlja otvorene", rekao je Foks i dodao:

"Želite da se potrudite da drugim igračima ne krene. Jer, kada se to desi situacija je manje-više takva da birate svoj otrov. Želite da limitirate njegovu organizaciju igre. Postiže poene na sva tri nivoa, nećete izblokirati njegove šuteve, tako da ne postoji mnogo stvari koje možete da uradite kada je u napadačkom raspoloženju. Tako da pokušavate da limitirate sve druge."

Istog je mišljenja i njegov trener Majk Braun.

"Jokić je sjajan igrač. Bacili smo ‘sudoperu‘ na njega i opet je imao 36/14/13 bez izgubljene lopte. Sjajan je igrač", rekao je Braun, koji je pohvalio i Redžija Džeksona:

"Majk radi odličan posao sa tim timom. Redži Džekson nije rezervni plejmejker, već starter koji je u takvoj poziciji sa Nagetsima. Fenomenalan tim koji ima MVP-ja. Koliko je puta osvojio? Dva puta. Višestruki MVP. Nadate se da ćete ostati u utakmici i dovesti se u priliku kao što su oni uradili."

Da je cilj da se neutrališu svi koji okružuju Jokića, potvrdio je i Malik Monk.

"Jokić uvek radi ono što on radi. Ol-star, MVP. Teško ga je zaustaviti. Limitirali smo druge igrače i to je bio ključ", istakao je Monk.

U direktnim okršaju sa srpskim centrom je bio Domantas Sabonis, koji je meč završio sa 17 poena i 15 skokova.

"Da budem iskren, veoma je zabavno. On je snažan. Ima magičan dodir. Izvući će se iz mnogih teških pozicija", objasnio je litvanski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.