BIO JE FUDBALSKA ZVEZDA: Ubijen je u logoru, a malo ko zna da mu deda bio čuveni VOJVODA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 18:36

BIO JE FUDBALSKA ZVEZDA: Ubijen je u logoru, a malo ko zna da mu deda bio čuveni VOJVODA (VIDEO)

Kapiten na Mundijalun u Montevideu.

Milutin Ivković poznatiji kao Milutinac je bio jugoslovenski reprezentativac u fudbalu , ali i doktor. Rođen je 3. marta 1906. godine u Beogradu, a ubijen je pre tačno osam decenija, 25. maja 1943. godine. Nacisti su ga streljali u logoru u Jajincima.

Milutinov otac je bio oficir kraljevske vojske Jovan, a majka Mila, najstarija ćerka srpskog vojvode Radomira Putnika. Vaspitan je u patriotskom duhu zbog čega je, za vreme Prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetskog rata, odbijao da peva austrougarsku himnu na času.

Milutin je započeo karijeru u omladinskom timu SK Jugoslavije na poziciji beka. 1922. godinei u narednih sedam godina odigrao je 235 utakmica za ovaj klub. Već 1923. godine je sa Jugoslavijom osvojio prvenstvo Beograda, a 1929. godine prešao je u FK BASK u kome se zadržao do 1938. godine.

Milutinac je učestvovao 1928. na Olimpijskim igrama u Amsterdamu na kojima je bio kapiten reprezentacije Kraljevine SHS.

Bio je i kapiten Jugoslavije 1930. na Svetskom prvenstvu u Montevideu na kom su ostvarili istorijski uspeh, jer je osvojeno treće mesto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.