BEZ SENZACIJE: Španac sam sebi nije dozvolio da pobedi jednog od najboljih igrača sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 20:52

BEZ SENZACIJE: Španac sam sebi nije dozvolio da pobedi jednog od najboljih igrača sveta

Imao veliku priliku.

Mladi teniser Holger Rune posle dosta muka savladao je španskog tenisera Alehandra Davidoviča Fokina sa 3:2 (6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6) i tako obezbedio plasman u osminu finala Vimbldona.

Rune je dobio prvi set sa dva brejka, da bi u drugom setu Španac uspeo da oduzme servis rivalu te izjednači na 1:1. Davidovič-Fokina je čak poveo sa 2:1 u setovima, ali je Rune ekspresno odgovorio u četvrtom periodu i odveo meč u peti, odlučujući set. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Tamo je pri rezultatu 5:4 Davidovič Fokina na servis Runea Španac imao 15:40 i dve meč lopte, koje Danac spasava i dolazi do 5:5.

Kasnije se otišlo i u odlučujući taj-brejk. Davidovič Fokina je brzo došao do mini-brejka i poveo 6:3, imao je i 8:5, uz dva protivnička pa dva svoja servisa. Na kraju je Španac maltene sam sebe pobedio, poklonio je dva poena Runeu koji je slavio sa 10:8. On će igrati protiv boljeg iz duela Tijafo – Dimitrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.