BAKSUZ GODINE: Girmaj pobedio etapu i odustao sa Đira zbog šampanjca

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 16:07

BAKSUZ GODINE: Girmaj pobedio etapu i odustao sa Đira zbog šampanjca

Eritrejac povredio oko otvarajući flašu.

Eritrejac Binijam Girmaj juče je ispisao istoriju pošto je slavio na 10. etapi trke oko Italije i postao prvi tamnoputi vozač iz Afrike koji je ostvario etapni trijumf na nekoj od tri najveće trke u svetu biciklizma.

Međutim, Eritrejac nije danas startovao na 11. etapi, tačnije odustao je od daljeg učešća jer je doživeo povredu oka. U bizarnoj nesreći, Girmaju je levo oko stradalo od čepa dok je otvarao pobednički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šampanjac na postolju pošto je bio nagnut nad flašom. Eritrejac je čal završio i u bolnici, a u dogovoru sa čelnicima ekipe Intermarš odlučeno je da ne nastavi trku.

820 pm @GrmayeBiniam has just left hospital in Jesi #Giro105 His start in stage 11 looks unlikely. In the morning the team will communicate about it 🤞 pic.twitter.com/WvBC5Z2ZJL

— Renaat Schotte (@wielerman) May 17, 2022

 - Juče smo imali fantastičan trenutak, a pet minuta posle smo saznali da je Bini imao nesreću na podijumu. Izgubili smo našeg vođu, našeg šampiona i zbog toga smo tužni, jer smo bili ambiciozni, kao što se moglo videti juče. Ipak, Điro se nastavlja, imamo Pocoviva u Top 10, vozači su u dobroj formi. Borićemo se dalje i za Binija - poručio je sportski direktor ekipe Valerio Piva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.