B92.net na Puškaš areni: Mađari plaše Srbiju koreografijom VIDEO

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 18:41

B92.net na Puškaš areni: Mađari "plaše" Srbiju koreografijom VIDEO

Posle više od četiri sata maltretiranja na Horgošu, mađarski carinici nisu nas dovoljno zadržali da bismo zakasnili na konferenciju i trening selekcije Srbije.

Doduše, stigli smo na Puškaš arenu u "pucanj", sa sve koferom u pres centru, baš kada je portparol nacionalnog tima otvorio obraćanje za medije selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića.

Čuli smo da Miloš Veljković neće moći da igra protiv Mađarske u subotu od od 20.45, što je podgrejalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnje u promenu formacije koju je i sam Stojković, između redova, nagovestio.

Ostaje da vidimo da li će to biti njegov "lažnjak", kao u najboljim igračkim danima ili će ostati privržen taktici sa trojicom pozadi koju forsira od prethodnog ciklusa i odlaska na Mundijal u Kataru.

Takođe, dobili smo uverenje da su svi ostali reprezentativci spremni i fokusirani da uzvrate udarac najvećem rivalu u kvalifikacionoj grupi G, nakon beogradskih 1:2.

Kao i Piksijevo mišljenje o katastrofi mlade reprezentacije i najvećem porazu u istoriji srpskog fudbala.

Kapiten Dušan Tadić je u više navrata istakao da njemu i saigračima odgovaraju ovakva gostovanja, pred prepunim tribinama i na fenomenalnom terenu, kakav zaista nudi stadion koji nosi ime slavnog Ferenca Puškaša.

Kada smo nakon pres konferencije kročili na teren, uverili smo se u reči kapitena.

Na tribinama, gde će u subotu uveče biti 65.000 mađarskih navijača i oko 2.000 srpskih pristalica, već je postavljena koreografija.

Na "južnoj" tribini već stoje papiri u bojama zastave domaće reprezentacije, kao i neka vrsta skele koja će, pred sam početak utakmice, podići ogromnu sliku.

Šta je na njoj, ostala je enigma, a radnici na stadionu nisu znali (ili želeli) da nam otkriju tu tajnu.

U svakom slučaju, za očekivati je da atmosfera na stadionu bude izuzetna, pošto Puškaš arena odiše akustikom i sjajnim ambijentom, čak i kada je prazna.

Kao što je selektor Stojković rekao na konferenciji, "neka se igrači dobro odmore, fino ručaju, pa upale motore u subotu u 20.45".

Prave se paralele sa utakmicom u Lisabonu kada je Srbija savladala Portugaliju i otišla na Svetsko prvenstvo.

Ovde pobeda ne bi završila sav posao, ali bi sasvim sigurno pokazala da Srbija pripada tom gornjem ešalonu evropskog fudbala.

Opet, sa druge strane, u slučaju eventualnogporaza brade bi baš bridele u naredna tri dana pred dolazak silno motivisane Crne Gore na direktan obračun za kartu za EURO.

Zato, "orlovi", znate šta vam je činiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.