Nova vest
Fudbal

Petak, 13.10.2023.

18:40

B92.net na Puškaš areni: Mađari "plaše" Srbiju koreografijom VIDEO

Posle više od četiri sata maltretiranja na Horgošu, mađarski carinici nisu nas dovoljno zadržali da bismo zakasnili na konferenciju i trening selekcije Srbije.

Izvor: SS

Autor: SS

B92.net na Puškaš areni: Mađari
Foto: B92.net/SS

Doduše, stigli smo na Puškaš arenu u "pucanj", sa sve koferom u pres centru, baš kada je portparol nacionalnog tima otvorio obraćanje za medije selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića.

Čuli smo da Miloš Veljković neće moći da igra protiv Mađarske u subotu od od 20.45, što je podgrejalo sumnje u promenu formacije koju je i sam Stojković, između redova, nagovestio.

Ostaje da vidimo da li će to biti njegov "lažnjak", kao u najboljim igračkim danima ili će ostati privržen taktici sa trojicom pozadi koju forsira od prethodnog ciklusa i odlaska na Mundijal u Kataru.

Takođe, dobili smo uverenje da su svi ostali reprezentativci spremni i fokusirani da uzvrate udarac najvećem rivalu u kvalifikacionoj grupi G, nakon beogradskih 1:2.

Kao i Piksijevo mišljenje o katastrofi mlade reprezentacije i najvećem porazu u istoriji srpskog fudbala.

Kapiten Dušan Tadić je u više navrata istakao da njemu i saigračima odgovaraju ovakva gostovanja, pred prepunim tribinama i na fenomenalnom terenu, kakav zaista nudi stadion koji nosi ime slavnog Ferenca Puškaša.

A na stadionu...spektakl je već spreman

Kada smo nakon pres konferencije kročili na teren, uverili smo se u reči kapitena.

Na tribinama, gde će u subotu uveče biti 65.000 mađarskih navijača i oko 2.000 srpskih pristalica, već je postavljena koreografija.

Na "južnoj" tribini već stoje papiri u bojama zastave domaće reprezentacije, kao i neka vrsta skele koja će, pred sam početak utakmice, podići ogromnu sliku.

Šta je na njoj, ostala je enigma, a radnici na stadionu nisu znali (ili želeli) da nam otkriju tu tajnu.

U svakom slučaju, za očekivati je da atmosfera na stadionu bude izuzetna, pošto Puškaš arena odiše akustikom i sjajnim ambijentom, čak i kada je prazna.

Kao što je selektor Stojković rekao na konferenciji, "neka se igrači dobro odmore, fino ručaju, pa upale motore u subotu u 20.45".

Prave se paralele sa utakmicom u Lisabonu kada je Srbija savladala Portugaliju i otišla na Svetsko prvenstvo.

Ovde pobeda ne bi završila sav posao, ali bi sasvim sigurno pokazala da Srbija pripada tom gornjem ešalonu evropskog fudbala.

Opet, sa druge strane, u slučaju eventualnogporaza brade bi baš bridele u naredna tri dana pred dolazak silno motivisane Crne Gore na direktan obračun za kartu za EURO.

Zato, "orlovi", znate šta vam je činiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu