Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 21:52

Azija: Tavambin promašen penal nije naškodio Al Tavonu, goleada u Kazahstanu i četiri povratka Aktobea

Al Rajan razočarao protiv autsajdera, nastavljena golgeterska suša u Jordanu

AL RAJAN - AL KOR 1:1 (1:0)

(Fudbal, Katar 1)

Puče iznenađenje u Kataru. Maleni Al Kor, tim koji je pozicioniran pri dnu tabele i koji dva meseca ne zna za trijumf počupao je dva boda apsolutnom favoritu i tako oborio kvotu 1,13! Al Rajan jeste vezao dva poraza u poslednje dve runde, ali imajući u vidu ograničen kvalitet rivala, imao je imperative povratka na pobednički >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kolosek. Poslednja dva međusobna duela pre ovog sa po 1:0 dobio je upravo Al Rajan kojeg je Brahmi 15 minuta pre kraja sa bele tačke osujetio da nastavi seriju.

AL NADŽMA - AL RIFA 0:2 (0:1)

(Fudbal, Bahrein 1)

Očekivalo se da najslabija odbrana Bahrejna padne pred najubdeljivijim napadom i liderom šampionata. Zaokružen je koeficijent 1,50, a Al Rifa je upisala četvrtu uzastopnu pobedu u međusobnim duelima sa Al Nadžmom. Domaćinova mreža načeta je desetak minuta pre odlaska na odmor, a u 73. minutu pala je tačka na pobedu gostiju.

AKTOBE – ORDABASI 4:4 (2:2)

(Fudbal, Kazahstan 1)

Aktobe je od večeras sinonim za upornost. Četiri puta je domaći sastav gubio i isto toliko puta uspevao da se vrati za veliki bod protiv sastava sa vrha tabele. Sa krajnjih 4:4 bila je ovo goleada kakva godinama nije viđena u taborima oba tima. Meč se dodatno zakuvao u sudijskoj nadoknadi kada je Kizinčenko u prvom minutu golom izazvao kod gostiju ubeđenje da je konačno posao završen, ali je Jerabek tri minuta kasnije očuvao Aktobeu epitet neporaženog tima.

AL TAVON - AL AIN 3:0 (1:0)

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Rutinsko veče za Al Tavon koji je trećom vezanom pobedom nastavio poteru za prve tri pozicije na tabeli, odnosno zonom koja garantuje Azijsku ligu šampiona. Do poluvremena je domaćin stekao minimalnu prednost, početkom drugog Leandre Tavamba je promašio penal, ali njegov peh nije kažnjen. Jago je u 76. minutu golom trasirao put ka pobedi, koju je u nadoknadi overio Kaku.

AL ITIHAD - AL HILAL, 19.50

(Fudbal 1, Saudijska Arabija 1)

Derbi koji je mogao da reši pitanje šampiona, samo je učinio trku za trofej zanimljivijom. Proplasirani Al Hilal poražen je od Al Itihada u Saudijskom superklasiku, nakon čega su se Tigrovi približili lideru na tri boda zaostatka. Bila je to prva pobeda sastava iz Džede u međusobnim duelima još od 2016. godine. Nastavljena je praksa iz prošle sezone, jer njihovi dueli ni tada nisu prebacivali brojku od dva gola - oba pogotka višena su u drugoj polovini prvog poluvremena.

SURKAN – LOKOMOTIVA 0:1 (0:1)

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Jedan pogodak presudio je u duelu timova koji su u neposrednoj blizini zone ispadanja. Lokomotiva je bila blagi favorit, a taj epitet uspela je i da potvrdi pogotkom Turopova iz 10. minuta. Zaokružena je kvota 2,15, pa deluje da gostujući sastav polako podiže formu. Startovao je prvestvo sa dva poraza, usledila su dva nerešena ishoda, a danas je Lokomotiva prvi put osetila slast pobede u novoj sezoni.

AL DŽAZIRA A. - AL DŽALIL – 0:0

(Fudbal, Jordan 1)

Na startu šampionata Jordana novajlija Al Džalil odoleo je Al Džaziri, drugoplasiranom timu iz prošle sezone. Iako nije postigao gol na gostovanju vicešampionu, Al Džalil očigledno neće biti mačiji kašalj jer je u elitno društvo ušao kao neporaženi tim i najbolja odbrana druge lige. Golgeterski smušen početak jordanskih timova ogleda se u činjenici da je na dosadašnja tri meča prvog kola viđen samo jedan pogodak.

KEDA – TERENGANU 1:2 (1:1)

(Fudbal, Malezija 1)

Napeto je bilo u Maleziji gde je domaćin koji je slovio za superiorniji tim, na kraju poklekao iako je prvi stigao do prednosti. Desetak minuta pre kraja prvog dela došao je do vođstva, ali se Terenganu vratio u igru sa penala pre odlaska na odmor. Posle okruglo sat vremena igre pao je preokret, a kako Keda nije uspevala da izjednači nervoza je eskalirala u sudijskoj nadoknadi kada su joj isključena dva fudbalera. Ko je verovato autsajderu, usrećio se sa kvotom 3,60.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.