Augzburg srušio Borusiju i pobegao sa dna tabele, šou Ibiševića u Nirnbergu

Izvor: Blic, 10.Dec.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Augzburg srušio Borusiju i pobegao sa dna tabele, šou Ibiševića u Nirnbergu

Fudbaleri Augzburga više nisu poslednji u Bundesligi. Novi prvoligaš savladao je ove sezone fenomenalnu Borusiju iz Menhengladbaha sa 1:0 i na taj način su indirektno pomogli i Verderu da se posle pobede nad Volfsburgom od 4:1 umeša u dešavanja na vrhu tabele. Golovima Vedada Ibiševića Hofenhajm je pobedio u gostima ekipu Nirnberga sa 2:0, dok je Keln ponovo bio ubedljiv kod kuće. Majnc i HSV su odigrali duel 16. kola bez golova.

Borusiju iz Menhengladbaha nisu mogli ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sezone da pobede mnogi velikani nemačkog fudbala uključujući šampiona iz Dortmunda, a to je na kraju pošlo za rukom Augzburgu.

Novi Bundesligaš je odigrao možda najbolji meč ove sezone, dok su gosti potpuno podbacili. Augzburg je pobedio golom Kalsen-Brekera u 51. minutu meča i od ovog kola više nisu poslednji na tabeli.

Ta "čast" pripala je Frajburgu koji je doživeo debakl u Kelnu, izrežiran sa dva gola od Klemensa i naravno, Lukasa Podolskog.

Verder je u sjajnoj formi i ako ovako nastavi i na proleće smešiće mu se i Liga šampiona. Sa 4:1 su srušili Volfsburg čiji loši rezultati više ne zadaju glavobolju ni poslovično nervoznom Feliksu Magatu.

HSV je iščupao vredan remi protiv Majnca a Gojko Kačar ušao je u igru sa klupe umesto Tešea. Najbolji fudbaler Hofenhajma Vedad Ibišević pokazao je klasu u meču sa Nirnbergom.

Ne samo što je postigao oba gola za goste već je bio na svim delovima terena asistirajući saigračima u izglednim situacijama po gol.

Bundesliga, 16. kolo:

Keln - Frajburg 4:0

(Klemens 19, 66, Podolski 60, 73)

Augzburg - Borusija Menhengladbah 1:0

(Kalsen-Breker 51)

Majnc - HSV 0:0

Nirnberg - Hofenhajm 0:2

(Ibišević 39, 56)

Verder - Volfsburg 4:1

(Papastatopulos 18, Pizaro 45, Rozenberg 55, Arnautović 71 - Šafer 86)

Hanover - Leverkuzen 18,30

Nedelja:

Borusija Dortmund - Kajzerslautern

Štutgart - Bajern

Petak:

Herta - Šalke 1:2

Tabela: Bajern 31, Šalke 31, Borusija (D) 30, Borusija (M) 30, Verder 29, Leverkuzen 25, Štutgart 22, Hanover 21, Hofenhajm 21, Keln 20, Herta 19, HSV 18, Volfsburg 17, Majnc 17, Nirnberg 15, Kajzerslautern 14, Augzburg 14, Frajburg 13

Povezane vesti: Volfsburg došao do bodova spasa, Kajzerslautern siguran Golman Verdera u autu do kraja meseca

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.