Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020, 17:59

Attenzione, Dama bira

Kandidati se nižu kako dan odmiče...

Odlazak Mauricija Sarija iz Juventusa otvara jedno od najatraktivnijih mesta u svetu fudbala - klupu velikana iz Torina. Otuda ne čudi što se imena kandidata nižu iz sata u sat otkako je Stara dama saopštila zvanično da se rastaje sa iskusnim stručnjakom.

Sari jeste osvojio titulu, devetu u nizu za Torineze, međutim ovakvoj odluci uprave kluba doprinela je neubedljivost Juvea, nedostatak rutine u pobeđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i naravno - sinoćna eliminacija iz Lige šampiona. Sve to govori kako težak čeka Sarijevog naslednika. Kog god da dođe moraće da bude svestan toga da se titula podrazumeva, odnosno da je Juveov cilj evropski tron.

E sad, ko bi bio idealan izbor i stručnjak sposoban da iznese teret koji sa sobom nosi klupa takvog velikana?

Čim je vest o Sarijevom otkazu puštena pojavila se infromacija da Andrea Anjeli gleda ka Maurisiju Poketinu. Kao slobodan agent i pripadnik elitne grupe stručnjaka Argentinac se mora naći u konkurenciji, ali veliko je pitanje da li bi u Torinu imali hrabrosti da upravljanje timom povere čoveku koji još nije radio u TOP klubu, onom koji podrazumeva (zahteva) trofej svake godine. Da ne govorimo da za 11 godina karijere Poketino nema trijumf ni u jednom takmičenju.

Još pre nego što će Sari dobiti otkaz mediji na Apeninima pustili su priču kako se Antonio Konte nudi Juventusu i čak pokušava preko nekih igrača da lobira za svoj povratak, da bi sve to ubrzo bilo demantovano od strane šefa Nerazura.

A sad su tu još tri nova imena. Lista postaje sve duža i duža... Mada je Florentino Perez poručio Zinedinu Zidanu odmah posle osvajanja La lige da njegov posao ne zavisi od rezultata revanša protiv Mančester Sitija (iliti od eliminacije iz Lige šampiona), Englezi pišu kako je zapravo Zizu prvi kandidat da nasledi Sarija.

"Trener sam Reala. Tako je za sada. Videćemo da li će nešto da se promeni u budućnosti", kazao je posle sinoćnjeg poraza na Etihadu francuski stručnjak.

Kao čovek koji se okitio s tri titule evropskog prvaka u dve godine svog prvog mandata u Kraljevskom klubu on svakako deluje kao idealan izbor za ono što Juventusu treba. Pritom, nije ovo prvi put da se Zidan dovodi u vezu sa Juventusom. Kada je otišao iz Reala spekulisalo se kako samo čeka da Maks Alegri ode da bi zauzeo njegovo mesto. To se na kraju nije ostvarilo, međutim postoje mišljenja da posle svega što je uradio sa Realom Zizu može da uzme samo dva tima - Juve ili reprezentaciju Francuske.

Dva se imena još provlače po italijanskim medijima u poslednjih nekoliko sati. Prema italijanskom Skaju najrealnija opcija jeste da na klupu Stare dame sedne Andrea Pirlo, jedna od poslednjih klupskih legendi. Pirlo je pre samo sedam dana preuzeo ulogu rezervog tima i u bližoj budućnosti viđen je za mesto prvog trenera. Pitanje je da li je već sada spreman?

S druge strane Di Marcio se poziva na svoje izvore i javlja kako je Andrea Anjeli do sada kontaktirao samo Simonea Inzagija iz Lacija, te ga to stavlja u pol poziciju.

Jedno je sigurno - borba za jednu od najatraktivnijih klupa u svetu fudbala biće paklena. I neće dugo trajati. Juve nema vremena za gubljenje...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.