Atletiko zaključao Liverpul, sa golom prednosti ide na Enfild

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko zaključao Liverpul, sa golom prednosti ide na Enfild

Fudbaleri Atletika pobedili su u Madridu Liverpul rezultatom 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Jedini pogodak za Madriđane postigao je Saul Nigez već u četvrtom minutu utakmice. Liverpul je meč završio bez šuta u okvir gola protivnika.
Domaći su do prednosti došli već u četvrtom minutu utakmice nakon prvog kornera koji je izveo Koke. Stefan Savić je samo zakačio loptu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se ona odbila od neopreznog Fabinja i kroz gužvu našla put do Saula Nigeza kojem nije bilo teško da neometan postigne pogodak.

Fudbaleri Atletika su iskoristili rano vođstvo da se u odbrani povuku bliže svom golu i prepuste loptu Liverpulu koji je imao inicijativu ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Jana Oblaka.
Uprkos defanzivnoj taktici, Madriđani su u 20. minutu opasno zapretili kada je levi bek Renan sa svoje strane centrirao, ali je Robertson sjajnom intervencijom sprečio da lopta dođe do Alvara Morate koji bi ostao sam pred golom Liverpula.
Sačekao je Morata svoju priliku šest minuta kasnije kada je nakon smušene reakcije odbrane Liverpula lopta došla do njega. Odlično je u kaznenom prostoru fintom izbacio Fabinja, ali je Oblak odbranio njegov slab šut iz blizine.
Nije prošao ni ceo minut, a Jan Oblak je na drugoj strani terena napravio neshvatljivu grešku. Dodao je loptu Salahu, Egipćanin je odlučio da iz prve odigra do usamljenog Firmina, ali se on našao u nedozvoljenoj poziciji.
U nedostatku boljih ideja, pokušavali su fudbaleri Liverpula i šutevima iz daljine, ali su Robertson i Fabinjo bili veoma neprecizni.

Najopasniji napad u prvom poluvremenu gosti iz Liverpula su organizovali u 26. minutu kada je Firmino sačuvao loptu na levoj strani terena pored velikog broja protivničkih igrača i odlično je doturio do Salaha koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Filipe postavio glavu i loptu izbacio u korner.
Do kraja prvog poluvremena nije bilo momenata vrednih pomena, a i Dijego Simeone i Jirgen Klop izvršili su prve promene već pred početak drugog. Markos Ljorente je ušao umesto Tomasa Lemara, a Divok Oriđi je zamenio Manea koji je dobio žuti karton.
Liverpul je istim intezitetom nastavio da napada i u nastavku. U 53. minutu utakmice, Gomez je dobro centriro po dubini terena, ali je Salah glavom šutirao pored gola.
U dobroj situaciji našao se Morata u 68. minutu, ali je oklevao sa šutem pre nego što je pao.
Renan Lodi snažno je šutirao iz velike daljine u 71. minutu, ali ipak pored gola.

Izuzetnu priliku imao je Liverpul u 73. minutu, samo par trenutaka nakon što je Aleks Okslejd-Čejmberlen ušao u igru umesto Mohameda Salaha. Oriđi je dobro centrirao, a Henderson je u kaznenom prostoru uspeo da iz voleja zahvati loptu, ali ne dovoljno precizno.
Stezali su gosti do kraja meča obruč oko gola Atletika, ali protiv čvrstog bloka koji je postavio Dijego Simeone nisu mogli. Utakmicu su završili vez šuta u okvir gola protivnika, pa će 11. marta na Enfildu morati da budu opasniji i odlučniji.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atletiko slavio protiv Liverpula, dva gola Holanda za pobedu Dortmunda

Izvor: Beta, 19.Feb.2020, 00:02

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Liverpula sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.Atletiko je poveo već u četvrtom minutu golom Saula. Lopta je posle kornera Kokea prošla kroz "šumu" igrača, stigla do Saula koji se dobro snašao i poslao je u gol....

Nastavak na Beta...

Klop: Dobrodošli na Enfild, još nije gotovo

Izvor: RTS, 19.Feb.2020

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da je poraz njegovog tima u Madridu u utakmici osmine finala Lige šampiona tek "prvo poluvreme" i da će sve biti mnogo drugačije u revanšu na Enfildu. . Fudbaleri Atletika iz Madrida...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.