Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 21:36

Atletiko ovog puta sve završio pre baksuznog 90. minuta (VIDEO)

Madriđani slavili u Kadizu posle tri neuspeha na strani – 4:1

Protiv Levantea u gostima vođstvo od 2:1 i primljeni gol u 90. minutu koji je odneo pobedu. Protiv Valensije vođstvo od 3:1 do 90. minuta i dva primljena gola u sudijskoj nadoknadi za još dva prosuta boda.

Nije ni čudo što su se navijači Atletika iz Madrida plašili večeras finiša meča sa Kadizom, iako su njihove Jorgandžije imale do 85. minuta tri gola prednosti. Valjda je logika bila, ako može >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se ispusti jedan, pa onda dva, progresija kaže da će Atletiko prosuti i tri pogotka zalihe.

Da srce brže zakuca navijačima i upali se “panik mod” pobrinuo se Jan Oblak, koji je primio verovatno najsmešniji gol u karijeri u 86. minutu. Ali, već u sledećem napadu Mateus Kunja se pobrinuo da ne bude drame u preostalih desetak minuta meča, da nedeljno veče fanovi crveno-belih iz Madrida mogu u miru i veselju da provedu – 4:1.

Atletiko je posle tri utakmice bez pobede u gostima najzad uspeo da upiše trojku i to impresivnom partijom u drugom poluvremenu. Skoro sat vremena držao se Kadiz, uspevao je da umrtvi ofanzivu Madriđana, da je drži bez velikih šansi. Lemar je bio najbolji igrač na terenu, međutim, sve dobro urađeno na sredini nije moglo da se pretvori u gol šansu. Momci u žutim dresovima su dobro zatvarali prilaze mreži.

A, kada je Toma Lemar u 56. minutu glavom postigao vodeći gol za Atletiko, čak je i Dijego Simeone napravio grimasu kao da mu je pala stena s leđa. Bez veselja, bez osmeha, samo – olakšanje. Nakon toga su se bunili domaći, tražili penal jer je lopta pogodila u ruku Stefana Savića, ali umesto jedanaesterca dobili su novi pogodak u svoju mrežu. Antoan Grizman je bio precizan i taj gol je najzad izmamio radosni osmeh Čolu Simeoneu.

Pogodak Koreje u 76. minutu trebalo je da stavi tačku na meč, da reši sve dileme oko pobednika, ali za trnce niz leđa navijačima Atletika pobrinuo se Oblak. Srećom, crni oblak koji se spremao da pokrije Jorgandžije oduvao je Kunja.

Na kraju ispade Atletiko ubedljiviji nego ikad ove sezone…

PRIMERA – 15. KOLO

Petak

Bilbao – Granada 2:2 (1:2)

/Garsija 10, Maksimijano ag 76 – Maćis 25, Molina 34/

Subota

Alaves - Selta 1:2 (1:1)

/Hoselu 21 - Mina 11, Aspas 70/

Valensija - Rajo Valjekano 1:1

/Soler 19 penal, Palazon 64/

Majorka – Hetafe 0:0

Viljareal – Barselona 1:3 (0:0)

/Čukvueze 76 – De Jong 48, Depaj 88, Kutinjo 90+4 penal/

Nedelja

Betis - Levante 3:1 (0:1)

/Huanmi 53, 64, 78 - Mustafi 7/

Espanjol - Sosijedad 1:0 (0:0)

/Erera 77/

Kadiz – Atletiko Madrid 1:4 (0:0)

/Oblak ag 86 - Lemar 56, Grizman 70, Koreja 76, Kunja 87/

21.00: (1,70) Real M. (3,80) Sevilja (5,70)

Ponedelak

21.00: (1,87) Osasuna (3,45) Elče (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.