Izvor: RTS, 23.Feb.2022, 23:57

Atletiko ispustio pobedu, Junajted u finišu do izjednačenja

Fudbaleri Atletiko Madrida i Mančester junajteda odigrali su nerešeno 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.
Od prvog minuta na stadionu "Vanda Metropolitano" se moglo nagovestiti da će Atletiko i Junajted voditi rovovsku borbu.

Dueli na svakom delu terena, dosta "seckanja" igre, različiti stilovi fudbala, samo su neki od detalja koji su viđeni na ovom meču.
Utisak je da je Atletiko, pogotovo u prvom poluvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolje kontrolisao sredinu terena, što im je stvaralo prostora za više šansi.
Domaćin je rano došao do vođstva, golom Feliksa.
Nakon kornera u sedmom minutu, lopta se odbila do Lodija, Brazilac ju je veoma oštro poslao u peterac Junajteda, a Feliks tamo glavom zakucava loptu u mrežu.
Iako su gosti od tog momenta imali znatno veći posed lopte u nogama, deluje da Junajted nije uspeo da stvori konkretnu priliku za postizanje gola, pogotovo ne u prvom delu igre.
Drugo poluvreme obeležilo je čuvanje rezutlata Atletika, čiji igrači su znali kako da iznude prekršaje, iznerviraju protivnike i troše minute na semaforu.
Delovalo je kao da Junajted nema rešenje za odbranu Atletika, ali su u finišu meča "crveni đavoli" pronašli rupu i kaznili grešku rivala.
U 80. minutu, Fred je oduzeo loptu na sredini terena, prosledio je do Bruna, a ovaj poslao savršen pas za Elangu, rezervistu koji je ušao sa klupe pet minuta ranije.
Elanga je pobegao čuvarima i rutinski matirao Oblaka za izjednačenje.
Bio je to prvi šut Mančester junajteda u okvir gola rivala.
Do kraja susreta, uprkos uzbuđenjima na obe strane terena, promene rezutlata nije bilo.
Revanš meč na stadionu "Old Traford" u Mančesteru zakazan je za 15. mart. 
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadićeva majstorija desnom, Ale pogađao na oba gola, remi Benfike i Ajaksa

Izvor: RTS, 24.Feb.2022, 00:12

Fudbaleri Benfike i Ajaksa odigrali su nerešeno sa 2:2 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Srpski fudbaler Dušan Tadić bio je strelac za "kopljanike". . Sjajan meč na "Da Lužu" odigrali su Benfika i Ajaks, ali pobednika nakon 90 minuta nije bilo...Veoma uzbudljivo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.