Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 23:30

Arsenal u dubiozi, treći poraz zaredom kod kuće! Pobeda Vulvsa u senci užasnog sudara - Himenez u bolnici, Luizu krv probila zavoje (VIDEO)

Trijumf Vukova za palog saigrača - 2:1

Kapa dole Mikelu Arteti što je uveo brojne novine i svojski se potrudio da obriše Arsenalu status tima koji glupim potezima deli bodove šakom i kapom, ali jedan trijumf i četiri poraza u poslednjih šest kola nimalo mu ne laskaju, pogotovo ako se uzme da Tobdžije zauzimaju 14. poziciju na tabeli Premijer lige. Malo šta može da opravda Artetu i njegov tim, a posebno to što su doživeli treći uzastopni poraz kod kuće!
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Posle Lestera (1:0) i još ubedljivije Aston Vile (3:0) bodovima na Emirejtsu častio se i Vulverhempton (2:1) i zabeležio pobedu za palog saigrača Raula Himeneza. Trijumf Vukova u Severnom Londonu ostaće u senci užasnog sudara gde su stradali Raul Himenez i David Luiz. Bilo je to posle Vilijanovog kornera sa desne strane, Himenez i Luiz su ušli u skok duel u nameri da se dokopaju lopte, a posle sudara obojica su završili na travi. Meksikanac je pao u nesvest, dok je Brazilac još i bio u svesnom stanju, a igra je momentalno prekinuta i samo nekoliko sekundi kasnije Majkl Oliver dao je lekarskim ekipama dozvolu da utrče na teren i pomognu stradalim igračima.

Posle više od deset minuta ukazivanja pomoći Himenez je odmah prebačen u obližnju bolnicu, dok je Luiz uspeo da se sabere i nastavi utakmicu do kraja poluvremena. Koliko je silovit bio taj sudar govori i slika Luizove krvave glave, uprkos zavojima i svemu što su lekari učinili da brzinski “zakrpe“ iskusnog štopera. Luiz je nekako izdržao do kraja poluvremena, iako mu se krv slivala niz lice, a onda ga je na odmoru zamenio Rob Holding...

Golgeterski učinak oba tima stao je u petnaestominutnu sekvencu od polovine prvog poluvremena, pa do praktično njene završnice. U tih četvrt sata pala su sva tri pogotka, a Vulvsi su dva puta stizali do vođstva i na kraju isto zadržali do kraja!

Počelo je sve od gola Pedra Neta u 27. minutu. Portugalac je odigrao verovatno najbolju utakmicu ove sezone i jednu od najboljih otkako je član Vulvsa jer je bio sveprisutan na terenu. Odličan posao u akciji kod gola odradio je snažni Adama Traore koji je dobro probio po desnoj strani i onda poslao centaršut kojim je pronašao Leandera Dendonkera, ali je on glavom zakucao loptu u prečku, da bi se Neto našao na pravom mestu i poslao loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije Arsenal je izjednačio. Vilijan je na drugoj strani odigrao dobar dupli pas sa Beljerinom posle čega je u trepavicu pogodio Gabrijela, a Brazilac je posle nebeskog skoka poslao loptu u nebranjeni deo mreže...

Vrhunac utakmice dostignut je već u 42. minutu, kada je Podense poput Neta odlično ispratio odbitak od noge Bernda Lena. Nemački golman našao se na vetrometini, odbrana Arsenala se potpuno uspavala, a Podense je odbitak rutinski pokupio i pronašao put do mete.

Drugo poluvreme prošlo je u konstantnim napadima Arsenala i dobroj defanzivnoj postavci gostiju. Da je, doduše, Podenseov udarac iz 60. minuta prošao i da Beljerin nijevrhunskim uklizavanjem presekao putanju lopte u poslednjem momentu, sve bi palo u vodu. Napadao je Arsenal, napadao i napadao, ali sreće nije bilo. Šansu utakmice propustio je Pjer Emerik Obamejan u 82. minutu kada je njegov udarac glavom završio tik pored leve stative. Čini se da je baš taj promašaj ubio psihički Arsenal, koji do kraja više nije uspeo da pronađe put do gola Vulvsa…

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Petak

Kristal Palas - Njukasl 0:2 (0:0)

/Vilson 88, Žoelinton 90/

Subota

Brajton - Liverpul 1:1 (0:0)

/Gros 90+3 penal - Žota 60/

Mančester siti – Barnli 5:0 (3:0)

/Marez 6, 22, 69, Mendi 41, Tores 67/

Everton - Lids 0:1 (0:0)

/Rafinja 79/

Vest Bromvič Albion - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Galager 13/

Nedelja

Sautempton - Mančester junajted 2:3 (2:0)

/Bednarek 23, Vord Prauz 33 - Bruno 60, Kavani 74, 90+2/

Čelsi - Totenhem 0:0

Arsenal - Vulverhempton 1:2 (1:2)

/Gabrijel 30 – Neto 27, Podense 42/

Ponedeljak

18.30: (1,55) Lester (4,00) Fulam (6,25)

21.00: (2,40) Vest Hem (3,35) Aston Vila (2,95)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.