Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 16:05

Arsenal rasterao udvarače: Obamejan i Lakaze od naredne sezone dobijaju konkurenciju

Folarin Balogun blizu da produži ugovor sa Tobdžijama na još četiri godine

Višemesečnoj neizvesnosti oko budućnosti Folarina Baloguna bliži se kraj. Kako pišu engleski mediji, među kojima i pouzdani Atletik, Arsenal je vrlo blizu da odnese veliku pobedu i produži ugovor sa talentovanim 19-godišnjim napadačem.

Balogun je u januaru ušao u poslednjih šest meseci ugovora, te je bio u mogućnosti da bez dozvole londonskog kluba pregovara >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa “udvaračima“. A daleko od toga da ih nije bilo. Brentford je navodno još zimus ponudio Arsenalu 5.000.000 funti, trener Šefild Junajteda Kris Vajlder javno je isticao želju da ga dovede u svoje redove, dok su ga od klubova izvan Ostrva na listu želja stavili Leverkuzen, Štutgart i Monako.

Farmaceuti su mu, štaviše, ponudili i ugovor, piše Fabricio Romano, i u jednom trenutku je Balogun zaista bio bliži odlasku no ostanku, ali je Mikel Arteta uspeo da ga ubedi da mu je budućnost na Emiratima, što je talentovanog napadača navelo da odbije Bajer i prihvati novi, četvorogodišnji ugovor u Arsenalu. Glavna prepreka u dosadašnjim, višemesečnim pregovorima bili su Balogunovi predstavnici, Elit Prodžekt Grupa, koja je prethodnih godina u pregovorima sa londonskim timom zastupala i Čubu Akpoma, Aleksa Ivobija, Risa Nelsona i Bukaja Saku, te poučena iskustvom pomenutih igrača (izuzev Sake) nije verovala da će njihov klijent dobiti minutažu potrebnu kako bi se razvijao na pravi način.

Obamejan je već zagazio u četvrtu deceniju života (31), do kraja sezone pridružiće mu se i Aleksandre Lakazet, i Arteta mora da misli na budućnost. A Balogun će uz Gabrijela Martinelija, jednom kada stavi paraf na novi ugovor, biti njen deo.

Balogun je ove sezone uglavnom igrao za rezervni tim Arsenala. Za prvi tim Tobdžija upisao je pet nastupa, svaki sa klupe, ali je i pored toga što je sakupio svega 224 minuta, uspeo da postigne dva gola (protiv Dandalka i Moldea) i namesti jedan (takođe protiv Dandalka).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.