Armstrong u bolnici posle udesa

Izvor: B92, Beta, 24.Mar.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armstrong u bolnici posle udesa

Sedmostruki pobednik trke "Tur D'Frans" Lens Armstrong imao je udes tokom prve etape trke "Vuelta Kastilja i Leon" posle koga je odvežen u bolnicu.

Amerikanac je bio u centru udesa u kome je učestvovalo nekoliko biciklista tokom 168,3 kilometara duge etape od Paredes de Nave i Baltanasa, a posle pregleda utvrđeno je da je Armstrong slomio desnu ključnu kost i da će morati na operaciju.

"Veoma sam razočaran, posebno zbog Đira. Očajno se osećam, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali se nadam da ću više o mom učešću na Điru znati za nedelju dana", rekao je Armstrong.

Armstrong se ove godine vratio profesionalnom biciklizmu posle trogodišnje pauze, a u maju je trebalo prvi put u karijeri da učestvuje na trci "Điro D'Italija", prvoj trci iz "veličanstvene trojke".

"Ovo mi se nikad nije desilo za 17 godina u profesionalnom biciklizmu. I to je biciklizam i niko nije kriv. Sada je najvažnije da odem kući, da se odmorim i počnem sa oporavkom jer je ovaj udes skroz poremetio moje planove", naglasio je Armstrong.

Portparol ekipe Astana je odmah posle udesa rekao da se Armstrong žalio na jake bolove i da je najverovatnije povredio ključnu kost ili rame i da je otišao u bolnicu na preglede i dodao da je još uvek rano za procene da li će moći da učestvuje na trci „Điro D’Italija" u maju.

Trka „Vuelta Kastilja i Leon" je bila jedina prilika da se Armstrong nađe na drumu pored klupskog kolege Alberta Kontadora pre ovogodišnjeg Tura. Kontador, jedan od najboljih biciklista današnjice, trijumfovao je na turu 2007. godine i postoje spekulacije o tome da li će Armstrong ili mladi Španac biti prvi vozač ekipe Astana na Turu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lens Armstrong u bolnici posle udesa u prvoj etapi Vuelte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009, 18:37

MADRID - Američki biciklista Lens Armtstrong povredio se danas u udesu u prvoj etapi trke Vuelta u Španiji blizu grada Leona i odmah je prebačen u lokalnu bolnicu...U udesu je učestvovalo još nekoliko biciklista, a prema rečima portparola ekipe Astana za koju Armstrong vozi, Amerikanac je najverovatnije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Težak pad Lensa Armstronga

Izvor: RTS, 23.Mar.2009

Biciklista Lens Armstrong doživeo je težak pad na etapi trke Vuelta Kastilja i Leon, nakon čega je ambulantnim kolima bio prebačen u obližnju bolnicu...Prvi izveštaji govore da je sedmostruki pobednik Tur de Fransa povredio ključnu kost...Armstrong se nalazio u vodećoj grupi, na 20 kilometara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.