Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 00:01

Argentinski derbi, 2. deo: Tukuman motivisan zbog spornog penala, ali kako naći ključ za Independijenteov sef?

Sastav Lukasa Zjelinskog želi do osmine finala, ali gosti iz Buenos Ajresa četiri vezana meča nisu primili pogodak

Kada je u pitanju nokaut faza svakog velikog takmičenja, tu je svaki gol dragocen, a posebno ako je pobeda ostvarena bez primljenog pogotka. Independijetne je pre "zaključavanja" fudbala u Argentini bio u nizu od dva slavlja bez primljenog pogotka, a da je odbrana ponovo postavljena "pod konac" pokazala su i dva uvodna meča od nastavka fudblske priče. Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lukasa Pusinijerija pre sedam dana savladala je Atletiko Tukuman u prvom meču 1/16 finala Kopa Sudamerkane sa 1:0, a samo dva dana kasnije istim rezultatom je bila bolja u prvom meču Liga kupa Argentine protiv Sentral Kordobe. Ukoliko uspe da nastavi u tom nizu, gigant iz Buenos Ajresa će obezbediti plasman u osminu finala drugog po kvalitetu takmičenja u južnoameričkom klupskom fudbalu, ali mu neće biti nimalo lako protiv vrlo kvalitetnog sastava Lukasa Zjelinskog.

Posle svega viđenog Atletiko Tukuman može da bude zadovoljan rezultatom iz prve utakmice, pošto je od 49. minuta igrao bez veziste Rikarda Karere isačuvao objektivne šanse da u revanšu (petak, 01.30) na Munumentalu Hose Fijero u Tukumanu izbori plasman u narednu fazu takmičenja. U večerašnjoj utakmici treba očekivati mnogo više kvalitetnog fudbala nego u prvoj, kada je bilo više nego vidljivo da su dva tima imala osmomesečnu pauzu zbog pandemije virusa korona. Crveni su na vreme poveli golom Silvija Romera izpenala 26. minutu, a u drugom poluvremenu imali nekoliko prilika da dupliraju vođstvo, ali kao da nisu imali snage da se nadigravaju sa dobro postzavljenim protivnikom. Sada ćemo videti kako će ekipe izgledati u drugačijim ulogama.

Ekipa iz Tukumana imala je dosta primedbi na situaciju koja je prethodila jedanaestercu, koji bi mogao da se ispostavi ključnim za plasman u osminu finala.

"Penal je ostavio dosta sumnji kod mene. Bio je to prirodan kontakt, ali ne i prekrašaj. A takođe je bilo i kontakta rukom unutar kaznenog prostora Independijentea koji sudija nije primetio. Ukratko, nadam se da ćemo u revanšu moći da preokrenemo rezultat", rekao je Rikardo Zjelinski.

Atletiko Tukuman je dobru uvertiru ovog meča napravio ubedljivim slavljem nad Rasingom u Liga kupu Argentine (4:1). Zjelinski neće mnogo menjati ekipu koja je blistala u Aveljanedi, a ključni igrači ovog meča mogli bi da budu Franko Musis i Giljermo Akosta, od kojih se očekuje da uspostave dominaciju na sredini terena.

Zagrevanje večerašnjih mečeva predstavljaće revanši između Emeleka i Union Santa Fea, odnosto Estudijantes Meride i Kokimba. Emelek čuva minimalac osvojen u Argentini i favorit je za prolaz, dok će Estudijantesu biti mnogo teško da nadoknadi ogroman zaostatak iz Čilea (0:3).

Veilika ozbuđenja se očekuju u Baiji, gde domaćin juri minimalan zaostatak protiv peruanskog Melgara i veruje se da bi mogao da uspe u tome, mada se gosti nikako ne smeju otpisati pre borbe u Salvadoru. Kolumbijski Hunior takođe ima minimalac pred revan sa Plasa Kolonijom iz Urugvaja na svom terenu i favorit je za plasman u osminu finala, a slično je i sa Universidad Katolikom, koja je odigrala bez golova u Paragvaju sa Sol de Amerikom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

KOPA SUDAMERIKANA - 1/16 FINALA, REVANŠI:

Sreda:

Sao Paulo - Lanus 4:3 (1:2), prvi meč 2:3

Defensa i Hustisija - Sporting Lukenjo 1:1 (0:1), prvi meč 2:1

River Plejt - Atletiko Nasional 3:1 (2:1), prvi meč 1:1

Uančipato - Feniks 1:1 (0:0), prvi meč 1:3

Četvrtak:

Penjarol - Velez Sarsfild 1:1 (0:0), prvi meč 0:0

Deportivo Kali - Miljonarios 2:2 (1:2), prvi meč 2:1

Karakas - Vasko 0:0, prvi 0:1

23.15: (2,35) Emelek (2,90) Union Santa Fe (3,35)

23.15: (2,10) Estudijantes de Merida (3,25) Kokimbo Unido (3,35)

Petak:

01.30: (2,65) Atletiko Tukuman (2,85) Independijente (2,85)

01.30: (1,27) Baija (5,35) Melgar (11,25)

01.30 (1,40) Hunior (4,10) Plasa Kolonija (8,00)

01.30: (1,33) Universidad Katolika (4,70) Sol Amerika (8,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.