Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 23:18

Argentinci overavaju prvo mesto, Mesi neće da odmara, već obara rekord

Gaučosi se u noći između ponedeljak i utorka 02.00 u poslednjem kolu Kopa Amerike sastaju sa Bolivijom, koja je već eliminisana iz daljeg takmičenja

Poslednja dva meča grupne faze Kopa Amerike na programu su noćas od 02.00. Selekcija Argentine imaće priliku da overi prvo mesto na tabeli u grupi A. Za to im je potrebno da pobede u Kujabi Boliviju.

Uoči tog meča Gaučosi su prvi na tabeli sa sedam bodova, pošto su posle uvodnog remija sa Čileom (1:1) pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Urugvaj i Paragvaj sa po 1:0. Sada igraju protiv najslabijeg tima u grupi, Bolivije, koja je doživela sva tri poraza i više nema ni teoretske šanse da se domogne četvrtfinala.

Argentincima bi pobeda donela duel sa Ekvadorom u četvrtfinalu, pošto su Trikolori zauzeli četvrtu poziciju u grupi B. Ukoliko pak skliznu na drugo mesto, rival će im biti mnogo jača selekcija, Kolumbija.

02.00: (18,0) Bolivija (7,75) Argentina (1,15)

Selektor Lionel Skaloni nije želeo ništa da prepusti slučaju. Neće odmarati protiv Bolivije svoju prvu zvezdu Lionela Mesija, golgeter Barselone će ponovo da bude starter.

"U ovoj reprezentaciji samo jedan igrač uvek ima zagarantovanno mesto u prvom timu, svi drugi moraju da ga zasluže. Svi znamo ko je taj igrač. Sada imamo kostur tima, svi ti igrači su kroz prethodne utakmice zaslužili da budu tu. Međutim, niko od njih ne sme da se opusti, moraju da igraju na visokom nivou, jer na turniru je sa nama 28 dobrih igrača i svi čekaju svoju šansu u timu. Konkurencija je dobra za ovu ekipu", rekao je Skaloni.

Mesi će protiv Bolivije da postane fudbaler sa najviše odigranih utakmica za nacionalni tim. Biće mu to 148. meč u plavo-belom dresu. Do sada je taj rekord držao Havijer Maskerano, još jedan bivši fudbaler Barselone.

Računajući i prijateljske utakmice, Argentina i Bolivija su do sada odigrali 39 mečeva. Naravno, Gaučosi su mnogo uspešniji, trijumfovali su 27 puta. Bolivijci su slavili samo sedam puta.

Poslednji njihov duel viđen je u La Pazu 13. avgusta prošle godine. Tada su Skalonijevi izabranici slavili sa 2:1, golovima Lautara Martineza i Hoakina Koree.

Kada su u pitanju dueli na Kopa Americi, Argentina je trijumfovala 19 puta, uz dva remija i dva poraza. Poslednji njigov duel na šampionatu Južne Amerike viđen je 2016. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Bilo je tada 3:0 za Gaučose.

"Spremamo se kao za rat. Takmičićemo se do maksimuma. Ubeđen sam da ćemo ostvariti pobedu i tako završiti ovu grupnu fazu na najbolji mogući način", dodao je Skaloni.

KOPA AMERIKA - 5. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Utorak

02.00: (18,0) Bolivija (7,75) Argentina (1,15)

02.00: (2,20) Urugvaj (3,00) Paragvaj (3,80)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Brazil - Ekvador 1:1 (1:0)

/Militao 37 Mena 53/

Venecuela - Peru 0:1 (0:0)

/Kariljo 48/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.