Angelina Topić oborila rekord Ivane Španović

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 21:49

Angelina Topić oborila rekord Ivane Španović

Srpska atletičarka Angelina Topić oborila je državni rekord u skoku udalj, koji je do sada držala Ivana Španović.

Iako je Angelinina primarna disciplina skok uvis, ona je u disciplini skoka udalj, oduševila sve prisutne skokom od izvanrednih 6.57 metara u trećoj seriji i time postavila novi rekord za starije juniorke.

Prethodni rekord bio je u vlasništvu Ivane Španović od 2007. godine – 6.53 m.

Sve ovo desilo se u Atletskoj dvorani na Banjici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde su se atletske reprezentacije Srbije, Hrvatske i Slovenije nadmetale u tromeču.

Na takmičenju je učestvovalo preko 150 takmičara, Srbija je dominirala, osvojivši ukupno 192 boda, dok je drugo mesto zauzela reprezentacija Slovenije (165,5 bodova), a treća je bila reprezentacija Hrvatske (150,5 bodova).

Narednog vikenda očekuje nas Prvenstvo Srbije u dvorani za starije juniore, potom 4. februara Balkanijada za starije juniore, a onda 13. februara IX Belgrade Indoor Meeting.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAPA DOLE: Mlada Angelina Topić oborila rekord Ivane Španović!

Izvor: HotSport.rs, 24.Jan.2024

Na nedavnom atletskom nadmetanju u AD na Banjici, mlada srpska atletičarka Angelina Topić istakla se spektakularnim dostignućem. U disciplini skoka udalj, Angelina je napravila značajan iskorak, doslovno i figurativno, obarajući dugogodišnji državni rekord koji je do tada pripadao renomiranoj...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.