Andrija i Ivan za silni Partizan!

Izvor: Mondo, 19.Apr.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija i Ivan za silni Partizan!

Crno-beli pobedili Mladost iz Lučana 3:0 i sa "plus pet" dočekuju "večiti" derbi u Ljutice Bogdana.

Partizan će naredne subote (ili nedelje, ako se pomeri datum odigravanja, kao što je nezvanično najavljeno) imati priliku da protiv Crvene zvezde reši pitanje šampiona Srbije za sezonu 2014/2015.

"Parni valjak" je u 23. kolu Superlige pobedio Mladost iz Lučana 3:0 (2:0) i sa pet bodova prednosti dočekuje meč protiv "večitog" rivala.

Eventualni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trijumf izabranika Zorana Milinkovića na stadionu "Rajko Mitić" obezbedio bi im velikih "plus osam" šest kola pre kraja, mada bi i remi doneo vredan kapital u trci za šampionski pehar.


Partizan je protiv Mladosti nastupio bez trojice standardnih igrača.

Stefan Babović i Nikola Drinčić su odmarali na klupi i nije bilo potrebe za njima na terenu, dok je Vladimir Volkov propustio meč sa Lučancima zbog povrede koja ga muči od ponedeljka i susreta sa "romantičarima".

Uprkos izostanku glavnih igrača na sredini terena, "valjak" je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni, a posebno se to odnosi na prvo poluvreme u kojem su crno-beli propustili priliku da do vrha napune mrežu potpuno bezopasnih gostiju.

Pored golova Saše Markovića i Ivana Šaponjića, oko 2.000 navijača imalo je priliku da u Humskoj vide još nekoliko idealnih prilika, a najbliži da se upišu bili su Darko Brašanac i Nemanja Petrović. Njih dvojica su pogađali prečke.

I u drugom poluvremenu je Partizan delovao odlično, a dobru igru golom je krunisao Andrija Živković. Najmlađi tandem crno-belih "eksplodirao" je kod trenera Milinkovića.

Šaponjić je dobio priliku u odnosu na Nemanju Kojića i iskoristio je najbolje što može, golovima na poslednja tri meča. Isti učinak ima i krilni napadač lidera Superlige Živkovića, s tim što je godinu dana stariji Andrija postigao gol više.

Stadion Partizana. Sudija Danilo Grujić

PARTIZAN: Živković - Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Petrović - Marković, Brašanac - A. Živković, N. Niković (od 79' Marinković), S. Ilić (od 69' Grbić) - Šaponjić (od 76' Kojić).

MLADOST: Krznarić, Pešić, Otašević, Golemić, Zonjić, Milosavljević, Adamović, Radin, Gavrić, Frajdej (od 63' Živadinović), Jovanović.

TOK UTAKMICE

- Utakmica je završena. Partizan je zasluženo osvojio tri boda.

57' - GOOOL! Andrija Živković nastavlja seriju. Njegov četvrti gol u sezoni i četvrti na trećoj uzastopnoj utakmici ako u obzir uzmemo pogodak protiv Jagodine. Sjajno ga je pronašao Nikola Ninković, Živković je pobegao iz leđa odbrani Mladosti golavom postigao gol. U jednom trenutku izgledalo je da će Krznarić odbraniti, ali mu se lopta izmigoljila iz ruku i prošla gol liniju.



Posle prvog dela Partizan ima prednost 2:0, a moglo je da bude mnogo gore po goste iz Lučana.

- Možda i najbolje poluvreme za Partizan ovog proleća!

39' - Partizan je imao mnogo prilika da uveća prednost, a u 39. minutu ponovo je okvir gola spasao goste. Nemanja Petrović je jako šutirao i nije imao sreće da postigne gol.

21' - Prečka spasava Mladost. Brašavac je tukao posle kornera.

18' - GOOOL! Ivan Šaponjić dovodi Partizan do 2:0. Ako se Mladost odbranila posle udarca Saše Ilića, nakon pokušaja glavom Šaponjića, odbrana gostiju nije imala nikakve šanse. Mladi napadač Partizana prebacio je igrače na gol liniji i postigao drugi gol za crno-bele.



12' - GOOOL! Partizan golom Saše Markovića stiže do prednosti. Posle gužve u kaznenom prostoru i pokušaja Darka Brašanca, lopta se odbila do Saše Markovića, koji šutira sa 20-ak metara i pogađa mrežu. Doduše, lopta je na putu ka golu zakačila nekog od fudbalera Mladosti i prevarila Krznarića.



10' - Partizan ima inicijativu, ali još uvek nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Mladosti. Crno-beli su u prvih deset minuta izveli tri kornera.

- Utakmica je počela...

- Na tribinama stadiona Partizana ima oko 2.000 gledalaca.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.