Anćeloti našao pobedničku formulu - ubitačna četvorka mora da igra zajedno! Pade Lajpcig gde se najmanje nadao, Kostić za novi trijumf HSV-a (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anćeloti našao pobedničku formulu - ubitačna četvorka mora da igra zajedno! Pade Lajpcig gde se najmanje nadao, Kostić za novi trijumf HSV-a (VIDEO)

Borusija se spasla novog poraza golom Rojsa u 90. minutu

Šampion se vratio na tron na veličanstven način i potvrdio da mu je ipak tamo i mesto! S pet lakih komada u mreži Volfzburga Bavarci su došli do novog trijumfa i tako iskoristili prvi poraz RB Lajpciga u sezoni da ponovo zaposednu prvo mesto na tabeli Bundeslige. Subotnje popodne u Nemačkoj obeležili su još gol Filipa Kostića za drugu vezanu pobedu Hamburgera, odnosno pogodak Marka Rojsa kojim se Borusija Dortmund >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << spasla poraza u Kelnu, ali i jedna činjenica: novi-stari lider dao je isto onoliko golova koliko svi ostali zajedno. 

Posle nekoliko loših rezultata Bajern je izgleda ušao u seriju pobeda. Pao je Leverkuzen u derbiju, pa Majnc na strani, onda Atletiko i danas Volfzburg veoma lako (4:0), ali najjači utisak kada su Bavarci u pitanju jeste gol Tomasa Milera. Konačno. Posle osam meseci 20 dana. Sjajni napadač tako je prekinuo najduži post u karijeri i to je i te kako umeo da proslavi, iako se radilo o četvrtom pogotku, kada je već sve bilo rešeno.

Pre toga, Ančelotijev tim nosili su Arjen Roben i Robert Levandovski. Holanđanin je majstorski pogodio za 1:0 u 18. minutu, a Poljak prvo duplirao prednost u 22, da bi u 59. posle slučajne asistencije Milera povisio na 3:0.

Karleto je inače igrao sa ubitačnom četvorkom u napadu - Riberi, Miler, Roben, Levandovski. Ispostavilo se da je to dobitna kombinacija (visi Daglas Kosta koji još nije dostigao punu formu) i da će ududuće Bajern tako igrati kada bude najvažnije. No neće se ni Daglas lako predati. Iako je dobio šansu tek u samom finišu, i on je uspeo da se upiše u strelce i to na fantastičan način - bombom sa ivice šesnaesterca.

Hamburger se još jednom mučio, ali utisak odavno nije nešto što zanima navijače tog kluba. Jedini cilj je opstanak. Način nije bitan. I danas je bilo vrlo teško protiv Augzburga u utakmici u kojoj su isključena dva igrača (po jedan na obe strane), međutim, HSV je bio bolji i zasluženo je slavio golom srpskog reprezentativca Filipa Kostića. Posle lepog solo prodora Nikolaja Milera najskuplji igrač domaćeg tima naleteo je na odbijenu loptu od stative i smestio ju je u mrežu.

Hamburger je prvi ostao s igračem manje (Holtbi u 44), tako da je potpuno kontrolu preuzeo tek kada je van igre morao i Dominik Kor u 66. minutu.

Lajpcig je prvi put ove sezone pao tamo gde se najmanje očekivalo - u Ingolštatu. U duelu dva najmlađa tima lige (zajedno nemaju ni punih 20 godina) dosadašnji lider je imao više šansi, no presudio je jedan gol Rodžera na startu utakmice. Gosti su najbolji priliku propustili u 88. minutu preko Forsberga. Šveđanin je tukao pored gola sa četiri metara. Pre toga, u jednom napadu, Hasenhutlov tim imao je pet šuteva u okvir gola i nijedan nije završio iza leđa golmana Ingolštata koji je s ova tri boda fenjer prepustio Darmštatu.

Ljilani su, dakle, poraženi, i to očekivano podno Švarcvalda. Frajburgu je pobedu doneo Nils Petersen golom sa bele tačke.

Borusija se spasla u 90. minutu golom Rojsa, ali teško da je to rezultat koji zadovoljava navijače i stručni štab Milionera. I pored vođstva sve do samog kraja više razloga za zadovoljstvo imaju Jarčevi koji su u većem delu meča bili u podređenom položaju.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Petak:

Ajntraht - Hofenhajm 0:0

Subota;

Bajern - Volfzburg 5:0 (2:0)

/Roben 18, Levandovski 22, 59, Miler 76, Kosta 86/

Keln - Dortmund 1:1 (1:0)

/Rudnevs 28 - Rojs 90/

HSV - Augzburg 1:0 (0:0)

/Kostić 68/

Ingolštat - Lajpcig 1:0 (1:0)

/Rodžer 12/

Frajburg - Darmštat 1:0 (0:0)

/Petersen 87pen/

18.30: Herta - Verder

Nedelja:

15.30: Menhengladbah - Majnc

17.30: Šalke - Leverkuzen

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.