BL: Prvi poraz Lajpciga, Bajern petardom do vrha

Izvor: B92, 10.Dec.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BL: Prvi poraz Lajpciga, Bajern "petardom" do vrha

Fudbaleri Bajerna vratili su se na prvo mesto na tabeli Bundeslige, zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad Volfsburgom i prvom porazu dosadašnjeg lidera Lajpciga.

Bajern je deklasirao Volfsburg rezultatom 5:0, dok je Lajpcig pretrpeo minimalni poraz u Ingolštatu (1:0), u mečevima 14. kola nemačke Bundeslige.

Obe ekipe sada imaju po 33 boda, ali su Bavarci na čelu nemačkog šampionata zbog mnogo bolje gol razlike.

Subotnji popodnevni program obeležio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kiks Borusije Dortmund u Kelnu, koja je do boda stigla golom Marka Rojsa u 90. minutu.

Lajpcig je na gostovanju nadigrao do ovog kola poslednjeplasirani Ingolštat, ali nije uspeo da izbegne poraz.

Jedini gol za drugi trijumf Ingoštata u sezoni postigao je Rodžer u 12. minutu. Vezista domaćih bio je najviši u skoku na petercu nakon ubacivanja Juga iz skraćenog kornera i režirao prvi poraz novog bundesligaša od početka sezone.

Lajpcig je u finišu utakmice pritiskao rivala, čak je imao i brojčanu prednost, pošto je Metju Leki dobio crveni karton, medjutim, dosadašnji lider šampionata nije uspeo da dodje do izjednačenja.

Golove u pobedi Bajerna postigli su Arjen Roben u 18, Robert Levandovski u 22. i 58, Tomas Miler u 76. i Daglas Kosta u 86. minutu. Holanđanin je evrogolom u svom stilu (unutrašnjom u suprotni ugao) najavio novu katastrofu ’Vukova’, pre nego što je Poljak dva puta uz mnogo sreće nastavio da puni mrežu Volfsburga.

Pred kraj meča Tomas Miler se prvi put upisao u strelce ove sezone, a fantastičnu partiju Ančelotijevih izabranika potvrdio je Daglas Kosta zakucavši loptu sa 15 metara pod prečku.

Fudbaleri Kelna i Borusije Dortmund igrali su nerešeno 1:1. Domaćin je do prednosti stigao u 28. minutu pogotkom Artjomsa Rudnevsa, da bi "milioneri" tek u 90. golom Marka Rojsa stigli do izjednačenja.

Keln je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Salih Ezčan u sudijskoj nadoknadi vremena dobio drugi žuti karton.

Borusija je ovim remijem zadržala šesto mesto na tabeli Bundeslige, pošto sada ima 25 bodova, dva više od sedmpolasiranog Kelna.

Frajburg je na svom terenu pobedio Darmštat s 1:0, a istim rezultatom je Hamburg bio bolji od Augsburga. Jedini strelac u drugom uzastopnom trijumfu HSV bio je srpski reprezentativac Filip Kostić u 68. minutu.

Brzonogi krilni napadač ’Orlova’ natrčao je na odbitak od stative koji je poslao Miler, pogodio suprotni ugao i doneo veliko slavlje na ’Volksparku’.

Bundesliga, 14. kolo:

subota:

Bajern Minhen – Volfsburg 5:0

(Roben 18, Levandovski 22, 58, Miler 76, Kosta 86)

Keln – Borusija Dortmund 1:1

(Rudnevs 28 – Rojs 90)

Hamburger SV – Augzburg 1:0

(Kostić 68)

Ingolštat – Lajpcig 1:0

(Rodžer 12)

Frajburg – Darmštat 1:0

(Petersen 86p)

18.30 Herta – Verder Bremen

nedelja:

15.30 Borusija Menhengladbah – Majnc

17.30 Šalke 04 – Bajer Leverkuzen

petak:

Ajntraht Frankfurt – Hofenhajm 0:0

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BUNDESLIGA: Konačno poražen Lajpcig, Kostić strelac za HSV, petarda Bajerna za prvo mesto (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 10.Dec.2016

Fudbaleri Lajpciga doživeli su prvi poraz ove sezone u 14. kolu, i to na gostovanju Ingloštadu 1:0. Kiks dosadašnjeg lidera iskoristio je Bajern i pobedom od 5:0 nad Volfsburgom preuzeo prvo mesto. Hamburger našeg Filipa Kostića savladao je Auzburg 1:0 golom reprezentativca Srbije.. Lajpcig je na...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.