Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 22:53

Amerika na nogama, Mahoms najplaćeniji u istoriji NFL-a: Ugovor do 2031!

MVP Superboula prošle sezone, čudesni kvoterbek šampiona Kanzas Siti Čifsa, pristao na produženje ugovora na čak 10 sezona i postaje najplaćeniji igrač NFL-a svih vremena

Kocka je bačena. U vreme kada vlada neizvesnost oko ugovora, kada klubovi gledaju da saradnje sa igračima budu što kraće, kada se vodi računa o svakom centu, Sjedinjene Američke Države su na nogama. ESPN je večeras prvi javio da je kvoterbek šampionskog tima Kanzasa Patrik Mahoms pristao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na produženje ugovora sa Čifsima za narednih 10 sezona, odnosno do 2031. godine.

Ovaj neobičan ugovor na čak deceniju učiniće MVP prethodnog šampionata najplaćenijim igračem u istoriji NFL-a. Ne navodi se još cifra, ali se prethodnih meseci “preko bare” spekulisalo da će fantastični as, trenutno ubedljivo najbolji kvoterbek lige, da inkasira oko 40.000.000 dolara po sezoni.

Mahoms je prethodne sezone vodio Kanzas do Superboul titule. U finalu u Atlanti četa Endija Rida pobedila je San Francisko Fortinajnerse sa 31:20 iako je na startu poslednje četvrtine imala minus od 10 poena (10:20).

Kvoterbek Kanzasa je do sada igrao na ruki ugovoru. U debitantskoj sezoni je odigrao samo jedan meč. Menjao je Aleksa Smita, da bi Čifsi odlučili 2018. godine da trejduju iskusnog kvoterbeka u Vašington, a njegovo mesto zauzeo je Mahoms koji je dominirao u preostale dve sezone. U prvoj je vodio svoj tim do finala AFC-a, ali su Petriotsi sa Tomom Brejdijem bili bolji. Ove sezone je stvar došla na svoje. Mahoms je podigao najvredniji trofej u SAD, pehar Vinsa Lombardija.

Mahoms ima samo 24 godine. Kao 10. pik na draftu izabrali su ka Čifsi 2017. godine. Za tri sezone napravio je revoluciju u omiljenom sportu Amera. Postao je najmlađi igrač koji je postao MVP Superboula. Pretprošle sezone je bio MVP sezone.

U karijeri je dosad imao 76 tačdaun pasova i samo 18 presečenih lopti. Kvoterbek rejting mu je čak 108,9. Naredni šampionat bi trebalo da počne u septembru, a Kanzas je prvi favorit za titulu, naravno zbog Mahomsa. Napad Čifsa bio je prava napast za odbrane prethodne dve sezone, a i narednom šampionatu će ostati u istom sastavu. Mete Mahomsa u napadu biće i dalje najbolji tajt end lige Trevis Kelse i brzonogi risiveri Tajrik Hil i Semi Votkins.

Nju Ingland i tandem trener-kvoterbek, Bil Beličik i Tom Brejdi, napravili su imperiju od Petriotsa u prethodnih 20 godina. Mahoms i Endi Rid u februaru su prvom krunom nagovestili da prave novu dinastiju koja će da vlada jajastom loptom u narednih desetak godina.

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mahoms će u narednih 10 godina zaraditi preko 450.000.000 dolara

Izvor: B92, 06.Jul.2020

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms zaradiće preko 450.000.000 dolara u narednih deset godina...Mahoms je u ponedeljak dobio najveći ugovor u istoriji NFL...Jedan od najboljih igrača lige će zaraditi ogroman novac do 2031. godine, kada mu ističe ugovor...Američki mediji preneli su da će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.