Američka košarkašica igra za Srbiju!

Izvor: RTS, 02.Mar.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka košarkašica igra za Srbiju!

Amerikanka Danijel Nikol Pejdž dobila državljanstvo Srbije i stekla pravo nastupa za reprezentaciju. Arojo napustio Galatu. Milanski Inter ne želi ni da sluša ponude za Maura Ikardija. Đoković uvećao prednost na ATP listi, Mari pao na peto mesto. Pandev od leta u Đenovi. "Đavoli" veruju u Di Mariju. Ana zadržala šesto mesto, a Jelena napredovala za dve pozicije. Siti planira ponudu od rekordnih 140 miliona evra za Luisa Suareza. Preminuo bivši nemački košarkaš Kristijan Velp. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
20.10Fudbaler Sanderlenda Adam Džonson uhapšen je zbog sumnji da je imao seksualne odnose sa malolatnicom.
Dvadesetsedmogodišnji repezentativac Engleske uhapšen je u svojoj kući u ponedeljak ujutro.
On je u pritvoru u policiji, gde će dati iskaz, izjavio je portparol policije u engleskom gradu Daramu.
Džonson je do sada odigrao 12 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao dva gola.
16.15 - Italijanski fudbalski klub Milan saopštio da će Rikardo Montolivo i Najdžel de Jong zbog povreda propustiti utakmicu protiv Verone u Seriji A u subotu.
De Jong će zbog povrede zadnje lože biti van terena oko 10 dana, dok će se tačan period oporavka Montoliva tek utvrditi. Oba fudbalera povredila su se u meču protiv Kjeva, koji je Milan u gostima odigrao 0:0.
16.00 - Košarkaš Galatasaraja Karlos Arojo odlučio je da raskine ugovor sa turskim klubom zbog finansijskih problema.
Veoma sam tužan što napuštam Galatasaraj, ali odluku sam doneo posle dugog i napornog razmišljanja. Žalim zbog nestabilne materijalne situacije u klubu i ne mogu više da budem član tima. Zahvalio bih navijačima na podršci u ove tri nezaboravne godine, koliko sam u Galatasaraju, napisao je Arojo u oproštajnom pismu. Arojo, koji je bio kapiten ekipe, ove sezone je u Evroligi prosečno beležio 12,5 poena, 4,3 asistencije i 1,7 skokova.
Iskusni plejmejker (35) tokom karijere igrao je devet godina u NBA ligi za Toronto, Denver, Jutu, Detroit, Orlando, Majami i Boston, dok je u Evropi bio član Taukeramike i Bešiktaša.
Galatasaraj se nalazi na sedmom mestu na tabeli E grupe top 16 faze Evrolige sa skorom 2:6, a duel protiv Crvene zvezde u Istanbulu na programu je 12. marta.
15.20 - Fudbaler Čukaričkog Ukah Ugočukvu rekao da njegova ekipa nije slučajno na trećem mestu na tabeli Superlige Srbije i da će dati sve od sebe da ostane u vrhu.
Činjenica da smo trijumfovali u poslednje četiri utakmice pokazuje snagu Čukaričkog i da se ništa nije desilo slučajno. Gledajući tabelu i klubove koji su ispred nas, a koji su izgubili nekoliko bitnih igrača, garantuje da će liga biti interesantnija. Imamo ambicije i daćemo sve od sebe da se domognemo vrha, rekao je Ukah.
14.40 - Bojana Jovanovski završila učešće na VTA turniru u Kuala Lumpuru već na startu, pošto je u prvom kolu izgubila od Ruskinje Elizavete Kuličkove sa 6:3, 6:3.
Jovanovski je bila postavljena za sedmog nosioca, ali nije uspela da opravda ulogu favorita u meču protiv 171. igračice na svetu.
Kuličkova će u aprilu napuniti 19 godina, a u glavni žreb turnira u Maleziji došla je iz kvalifikacija. U borbi za četvrtfinale igraće protiv Julije Putnicove iz Kazahstana, koja je bila bolja od domaće predstavnice Džavarije Nordin sa 6:2, 6:1.
13.15 - Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž dobila je državljanstvo Srbije i stekla pravo nastupa za reprezentaciju.

Košarkaški savez Srbije saopštio je da će se predstavljanje 28-godišnje američke košarkašice održati u utorak u prostorijama Saveza.
Pejdž igra za francuski Basket Land, a prema podacima na sajtu Međunarodne košarkaške federacije (Fiba), ona je ove sezone u Evrokupu u šest utakmica igrala prosečno 29,2 minuta, postizala je 13,3 poena, imala 9,5 skokova i 2,2 asistencije.
12.30 - Nekadašnji fudbaler Lacija i Intera Goran Pandev od leta će kao slobodan igrač preći iz Galatasaraja u Đenovu, prenosi Korijere delo sport.
Makedonski reprezentativac je sa italijanskim timom potpisao ugovor na dve sezone, sa opcijom da se saradnja produži na još godinu dana.
On je i u januaru trebalo da pređe u Đenovu, ali nije želeo da se odrekne velikih primanja u Galatasaraju.
Pandevu će od naredne sezone saigrač u Đenovi biti fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović, koji će takođe kao slobodan igrač preći nakon isteka ugovora.
Pandev je tokom karijere igrao još za Belasicu, Speciju, Ankonu i Napoli.
12.00 - Bivši košarkaški reprezentativac Nemačke Kristijan Velp preminuo je u 51. godini u Vašingtonu od posledica srčanog udara.
Velp je bio najzaslužniji što je Nemačka 1993. godine postala prvak Evrope, pošto je u finalu postigao ključnu trojku za pobedu nad Rusijom od 71:70 i kasnije proglašen za MVP šampionata.
Tokom karijere igrao je za Filadelfiju, San Antonio i Golden stejt, dok je u Evropi nastupao za Bajer, Olimpijakos, Albu i Ređo Kalabriju.
Završio je univerzitet u Vašingtonu i sa 2.073 poena najbolji je strelac u istoriji tog koledža.
Ovo je veliki gubitak za sve nas. Kristijan je jedan od najistaknutijih studenata koji su igrali za Vašington. Nije bio samo odličan momak, već i uzoran otac, rekao je trener Vašingtona Lorenco Romar za sajt univerziteta.
11.40 - Mančester Siti planira da ponudi rekordnih 140 miliona evra za transfer napadača Barselone Luisa Suareza, tvrdi Dejli Mejl.
Kako se navodi, Barselona nije u potpunosti zadovoljna nastupima Urugvajca, uprkos tome što je u poslednje vreme nagovestio povratak u formu i razmišlja da prihvati njegov odlazak na leto.
Ukoliko se transfer ostvari i Suarez pređe u Siti biće to ubedljivo najskuplji transfer u istoriji fudbala, pošto sadašnji rekord drži Geret Bejl prelaskom iz Totenhema u Real za 99 miliona evra 2013. godine.
Suarez je nedavno postigao dva gola protiv Sitija na Etihadu u pobedi Barselone sa 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.
Ovaj 27-godišnji fudbaler je od letos član Barselone, a prethodno je igrao za Liverpul, Ajaks, Groningen i Nasional.
11.10 - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je šesto mesto na VTA listi sa 4.425 bodova, dok je Jelena Janković napredovala za dve pozicije i sada je 21, sa 2030 poena. Od ostalih srskih teniserki, Bojana Jovanovski je ostala na 63. mestu sa 821 bodova, dok je Aleksandra Krunić skočila za četiri pozicije i sada je 75. sa 729 bodova.
Jovana Jakšić je pala je za 16 pozicija i nalazi se na 144. mestu sa 386 bodova.
Među Top 10 igračica sveta nije bilo promena, Amerikanka Serena Vilijams vodi na listi sa 9.592 bodova, a prate je Ruskinja Marija Šarapova (8.251) i Rumunka Simona Halep (6.571).
11.00 - Pregovori Vahida Halilhodžića i Fudbalskog saveza Japana (JFA) dobro napreduju i popularni Vaha bi uskoro mogao da postane selektor reprezentacije Japana.
JFA želi što pre da imenuje selektora, pre početka domaćeg prvenstva, kako bi na vreme počeo da prati igrače koje će birati za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, preneli su japanski mediji.
Mislim da će sve biti u redu. Očekujemo da će Halilhodžić potpisati ugovor do 12. marta, rekao je predsednik JFA Kunija Daini, a preneo je Kjodo Njuz.
Japanski savez želi stranog trenera za selektora, a prošlog meseca otpustio je Meksikanca Havijera Agirea zbog straha da na ekipu ne utiče slučaj o njegovom navodnom učešću u nameštanju utakmica u Španiji.
Reprezentacija Japana će 27. marta igrati prijateljsku utakmicu sa Tunisom, a četiri dana kasnije sa Uzbekistanom.
Halilhodžić (62) je tokom karijere, između ostalih ekipa, trenirao i Lil, Ren i Pari Sen Žermen, kao i reprezentacije Obale Slonovače i Alžira.
On je prošlog leta sa Alžirom napravio iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu, kada je odveo ekipu do osmine finala gde je posle produžetaka izgubila od Nemačke sa 1:2. Nemačka je kasnije osvojila Mundijal.
10.30 - Iako su navijači Mančester junajteda u Anhelu Di Mariji videli spas za svoj klub, Argentinac, posle dobrog starta, nije opravdao očekivanja najskupljeg pojačanja u istoriji kluba.
Nije postigao gol na 14 mečeva, a na utakmici sa Sanderlendom u subotu, zamenjen je na poluvremenu.
Menadžer Luj van Gal kaže da je Di Mariji samopouzdanje poljuljano, ali je uveren da će ubrzo pokazati sav svoj talenat. Baš kao i njegovi saigrači.
Imao je jedan od onih dana koje ima svaki fudbaler... On je odličan igrač, a talenat se ne gubi preko noći. Iskusan je i zna kako da se izbori sa tim, svi se nadamo da će uskoro zaigrati kako ume, rekao je Vejn Runi.
Mančester je za Argentnca platio Realu govtovo 60 miliona funti.
10.20 - Sportski direktor Intera Pjero Ausilio rekao je da se klub na leto neće odreći Maura Ikardija, čak i ukoliko stigne ponuda od 40 miliona evra.
Argentinski napadač je ove sezone dobrim igrama i golovima skrenuo pažnju na sebe, a interesovanje su pokazali Mančester Siti, Čelsi i Atletiko Madrid.
Šta ako stigne ponuda od 40 miliona? Nemamo nameru da je saslušamo, pošto mislimo na sadašnjost i budućnost kluba. Ciljevi su jasni, želimo da izgradimo talentovan i mlad tim, što se jasno vidi dolaskom Šaćirija i Brozovića, pored Kovačića i Ikardija, rekao je Ausilio za Skaj Sport.
Ikardi je nedavno odbio produžetak ugovora sa "neroazurima", koji mu ističe 2018. godine.
On je ove sezone prvi strelac ekipe i Serije A sa 14 golova.
10.15 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković uvećao je prednost na danas objavljenoj ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.
Đoković je uprkos porazu u finalu ATP turnira u Dubaiju povećao saldo, pošto je Federer odbranio titulu, a srpski teniser napravio iskorak u odnosu na prošlu godinu, kada je zaustavljen u polufinalu.
Novak sada ima 13.165 bodova, 3.960 više od Švajacarca, dok je Španac Rafael Nadal nakon osvajanja ATP tunira u Buenos Airesu pretekao Britanac Endija Marija i vratio se na treću poziciju.
Marija je poraz od Hrvata Borne Ćorića koštao pada na peto mesto, a ispred njega je i Japanac Kei Nišikori.
Od srpskih tenisera Viktor Troicki je nastavio da napreduje na ATP listi, sa 43. je dospeo na 41. mesto sa 1.065 bodova, Dušan Lajović je ostvario "skok" od sedam pozicija i sada je 71. na svetu (685), a u Top 100 vratio se Filip Krajinović, koji je pre sedam dana bio 101.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.