Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 21:59

Alegri ne zaboravlja izdaju: Bonuči kapiten? Može da kupi traku i igra sa njom na ulici

"Napustio je klub jedne sezone, doneo je tu odluku sam", podseća trener Juventusa

Bilo je tog leta većih, skupljih i zvučnijih transfera, ali nijedan nije bio tako šokantan i kontroverzan. Posle sedam godina provedenih u Juventusu, Leonardo Bonuči u Milanu? Bilo je nesuglasica sa tadašnjim trenerom torinskog kluba Masimilijanom Alegrijem, odnosi između dvojice Italijana postajali su sve gori svakog dana i bilo je za očekivati da napusti Juventus, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da će otići u redove ljutitog rivala, koji, činilo se tada, polako staje na noge, niko nije mogao da predvidi.

Kako bilo, Bonuči je odlučio da krene putem kojim se retko ide. I brzo se predomislio, pa se samo godinu dana kasnije, pošto je postigao i gol u derbiju protiv Juventusa, vratio u Torino kod istog tog Alegrija, sa kojim će od ove sezone sarađivati ponovo, po treći put.

Alegri je u međuvremenu otišao na dvogodišnju pauzu, sa koje se vratio ovog leta, preuzevši klupu Juventusa, ali daleko od toga da je zaboravio na Bonučijevu izdaju. Štaviše, i dalje zamera 34-godišnjeg štoperu zbog toga što je uradio u julu 2017. godine, što je jasno stavio do znanja na današnjoj konferenciji kada se potegla priča o kandidatima za kapitena.

"O kapitenu i njegovom zameniku se odlučuje na osnovu vremena provedenog u klubu. Tako da je Kjelini najiskusniji, a potom Dibala. Bonuči je napustio klub jedne sezone, doneo je tu odluku sam, tako da ako želi kapitensku traku, može da kupi jednu i igra sa njom na ulici. Leo je svestan toga", istakao je Alegri.

Podseća Italijan da ni po povratku iz Milana Bonuči nije nosio kapitensku traku.

"U mojoj poslednjoj sezoni u Juventusu, Mario Mandžukić i Sami Kedira su nosili traku, jer je Leo pao iza njih”.

Ovom izjavom Alegri je najavio da će Dibala imati znatno značajniju ulogu od one koju je imao u prethodne dve sezone. Uostalom, kod Alegrija je i igrao najbolji fudbal.

Podsetimo, njegov agent je u Torinu, gde će, kada odradi obavezan karantin, pregovarati sa čelnicima kluba o produžetku ugovora, koji ističe za godinu dana.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.